Publicitat
Política · 19 d'Agost de 2019. 10:19h.

Junqueras pressiona amb eleccions

El líder d’Esquerra es desmarca de Puigdemont

Junqueras pressiona amb eleccions

El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha allunyat del full de ruta que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dibuixar en el llibre "Re-unim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat" (La Campana) on plantejava una "una nova etapa de confrontació" amb l'Estat.

Junqueras ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio que "tot passa pel diàleg i una negociació, i aquí estic convençut que també sabrem trobar-la". "Nosaltres, que som independentistes des de sempre, creiem que la solució només pot passar per la via del diàleg i la democràcia", ha defensat.

El líder d'ERC ha exposat que la seva formació "no necessita sobreactuar ni cridar per dir que és independentista". "ERC és tan generosa que no imposa línies vermelles al diàleg i la negociació, sense renunciar mai a l'objectiu, legítim i necessari, de la República catalana", ha assenyalat.

"Què ho fa que de cop i volta sembla que ERC s'ha convertit en l'objectiu a abatre per part de tothom?", s'ha preguntat i ha remarcat que "no he escoltat mai ningú d'ERC que hagi renunciat a assolir la plena sobirania". "Amb retrets i repartint culpes o carnets de bons i dolents no anirem gaire lluny", ha sentenciat.

També ha assegurat que la resposta de l'independentisme a la futura sentència del Suprem l'ha de decidir "el poble de Catalunya". En aquest sentit, ha suggerit que una via pot ser avançar les eleccions autonòmiques: "convocar eleccions és una opció que no s'ha de descartar mai".

Finalment, Oriol Junqueras ha dit que "sempre he anat als actes amb motiu de la Diada i convido a tots a anar-hi perquè la Diada ha de ser inclusiva i en cap cas, deixar fora a aquells que no pensin com tu".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#6 Cris, Barcelona , 19/08/2019 - 13:11

Junqueras hace mucho que está alejado y "cabreado " con Puigdemont. Se fugó y ni le avisó de que lo dejaba colgado. Eso es inrreconciliable.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/08/2019 - 13:08

Perque despres els pesimistes de mena dubtin de la bondat pedagogica de una bona trena ben aplicada a temps per corretgir tot allo que en llenguatge diplomatic es coneix com conductes poc exemplars

I aixo en nomes 2 anyets de terapia. Quan ens els tornin estaran mes desasilvetrats i mes mansos que un tigre d´escaiola.

Ja ho veureu

#4 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 19/08/2019 - 12:39

¡Adéu per sempre, Carles!
¡Adéu per sempre, Oriol!
Se han alejado uno del otro para toda la eternidad.

#1 Canatenc, Canet de Mar, 19/08/2019 - 11:19

Aquest Junqueras no era el de la DUI? No era el de independència si o si?
Quina pena de polítics i quina pena de votants..