Publicitat

El líder d'ERC aclareix que qui hauria de decidir la vaga general és "la societat catalana"

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha defensat que aturar l'economia catalana durant una setmana és més una demostració de força de la societat catalana davant del govern espanyol, que no pas una proposta en ferm.

Junqueras, en declaracions a El matí a Catalunya Ràdio, ha dit que "qui vulgui interpretar que això vol dir necessàriament una vaga és una interpretació molt forçada, perquè jo no vaig utilitzar aquesta paraula en cap moment". 

"Però, insisteixo, això ho haurà de decidir la societat catalana, i ho haurà de decidir a través dels seus partits polítics, dels seus sindicats, de les seves entitats. Però hi ha coses que no cal fer-les de vegades, l'únic que cal que quedi clar que podríem arribar-les a fer", ha afegit.

El líder de la formació republicana, d'altra banda, ha constatat que "la majoria social és més explícita que la majoria política" perquè "jo vaig sentir dos milions de catalans cridant independència i, en canvi, quan sento la majoria política veig que n'hi ha alguns que són menys explícits".

També ha dit que "com que la meva voluntat és portar el país a la independència, jo el que voldria és que aquesta majoria social, que és més explícita, tingués translació a la majoria política". En aquest sentit, ha defensant la proposta d'aturar l'economia catalana una setmana si l'Estat no permet la consulta i ha dit que "com que sóc independentista i no tinc estat, només puc apel·lar a la força de la gent". 

Finalment, ha assenyalat que "estem explicant a Europa que si el govern espanyol té instruments per impedir la democràcia, nosaltres també tenim eines". "El missatge dit a Brussel·les té un valor especial perquè els sectors financers han de saber que no ens rendirem", ha conclòs.

Junqueras, durant un acte d'ERC
Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#48 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 15/11/2013 - 21:25

Per una vegada que Junqueras fa de Politic D´ESQUERRES El demanar FER UNA VAGA GENERAL La idea no agrada ni els D´Esquerres ni als de Dretes i molt menys als empresaris Es normal una Vaga General la de fer i proposar els Sindicats Junqueras plactica més ser un politic D´Esquerres

#47 Pere bonmati, Vilanova, 15/11/2013 - 20:22

Ai Oriolet, errare humanum est.

#46 Calimero, Barcelona, 14/11/2013 - 20:37

Vota a Junqueras, un president Maduro...

#45 Miquel, Badalona, 14/11/2013 - 19:21

Si Espanya no ens deixa ser, jo estic disposat a no deixar fer a Espanya. I som molts ! SI CATALUNYA NO S'EN SURT, ESPAÑA NO S'EN SORTIRÀ.

#45.1 ro, barcelona, 15/11/2013 - 07:59

Estais enfermos!!!

#43 Ja som dos milions (o pot ser tretze), Vallirana, 14/11/2013 - 17:29

El professor Junqueras és un dels millors estadistes del Baix Llobregat, Sant Boi inclòs.Em sembla molt bé que hagi triat Brussel·les com a escenari de l'anunci d'una esctructura d'estat tan potent com és fer-se el harakiri econòmic.És el nou inventor de la polvora. A Brussel·les encara riuen.

#43.1 BEJOTA, BCN, 14/11/2013 - 17:38

PER AIXÒ ,EL SEU AJUNTAMENT ESTÁ EN FALLIDA.