Política · 14 de Gener de 2013. 08:42h.

Junqueras renuncia als privilegis com a cap de l'oposició

Declina el sobresou, l'oficina, assessors i el cotxe oficial que li pertoca

Junqueras renuncia als privilegis com a cap de l'oposició

De Gispert, amb Junqueras, en una foto d'arxiu

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que declina “tot allò que li costi diners” a l’erari públic com a cap de l’oposició. És a dir, el líder de la formació republicana renuncia al sobresou, assessors, oficina i cotxe que li pertoca per aquest càrrec.

En declaracions a El món a Rac-1, ha explicat que "nosaltres renunciem a aquest complement al salari de la mateixa manera que renunciem a que hi hagi una oficina específica perquè en tenim prou amb la que ens pertoca com a grup parlamentari. El cotxe oficial tampoc no el farem servir".

Segons la llei, al cap de l'oposició li correspon el tractament d'honorable senyor. Té un lloc destacat en els actes protocolaris i el president de la Generalitat l'ha de consultar en els temes importants. Uns privilegis que sí que vol Junqueras que, en canvi, renunciarà a tots els beneficis que costen diners.

Junqueras farà com Artur Mas i Joaquim Nadal, que al seu dia ja van rebutjar el complement de sou previst per llei. Però a més, el president d'Esquerra Republicana també renuncia a les dues persones a càrrec i al vehicle que havien tingut els seus antecessors.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#27 ROSA, LLEIDA, 15/01/2013 - 08:02

I aixo que vol dir, no es pas el primer en fer-ho, no se perquè se li ha de donar tanta importancia, segurament el que deixa de cobrar com cap de l'oposició ho cobrarà per altres conceptes. Al temps. Igual que tots eh!!!!

#26 Josep, Terrassa, 14/01/2013 - 19:06

Seria vergonyós que un partit que no exerceix la oposició, si no que el recolza en el govern, tingués els privilegis d'oposició.

#25 albert, tarragona, 14/01/2013 - 18:15

Tinc cancer terminal, fa cuatre anys vaig rebre una forta herencia en finques urbanes i ja he rebut la nota de que em fan una nova inspeccio per la qual no tinc calers. Morire sabent que porto a la ruina al meu pare gracies a la reimplantacio de successions. Gracies Sr Junqueres.

#24 joan, manresa, 14/01/2013 - 17:41

tinu.)partit politic a Casa Nostra com alternativa a CDC...,i sí fan las cosas ben fetas,en próximas eleccions pujarán de vots ,i ens alegrem...,la federació CiU,no porta masses alegrías,tot es base en el compromís personal del Sr.Mas,tenim por que axó acabi com el rosari de la aurora....,

#23 joan, manresa, 14/01/2013 - 17:37

El Casal,17,30 h.--Bon detall...,ha ampliat las sevas renuncias dels seus antecesors...,te fusta de faig.Sí las " lesions " politiques el respecten ,tenim un politic vamb futur...,sí ERC,sap fer be un rentat de la seva imatge( posar-se al día,rascar ollíns del pasat i mirar al futur.,)tenim (con