Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2013. 10:33h.

Junqueras repta les formacions que s'oposen a la consulta

"Si tenen una alternativa demostrin la mateixa capacitat de convocatòria" de la Via Catalana

Junqueras repta les formacions que s'oposen a la consulta

Oriol Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat la independència durant la seva intervenció al Debat de Política General al Parlament. "Necessitem dotar-nos de les millors eines possibles, i les millors són les d'un Estat", ha dit. "Som independentistes perquè en tenim tot el dret i perquè en tenim una necessitat urgent", ha afegit. 

Junqueras ha reptat les formacions que s'oposen a la consulta a que "si tenen una alternativa demostrin la mateixa capacitat de convocatòria" de la Via Catalana. El republicà ha admès que "el camí que recorrem té incerteses", però "això és molt millor que les certeses que ofereix l'Estat" i ha reivindicat que "la garantia d'aquest procés són els ciutadans".

El líder d'ERC no s'ha referit ni al full de ruta sobiranista, ni a la consulta, però ha admès, en un discurs sense papers, que no tothom afrontarà el procés amb "el mateix entusiasme". "Com més esforços fem per votar -ha dit- i més negatives tinguem més raó política acumularem" i s'ha compromès a fer "tot el possible perquè els catalans puguin votar i, si pot ser, votar que sí".

D'altra banda, malgrat que ha lamentat que ni el Govern ni el Parlament poden decidir la totalitat dels Pressupostos de la Generalitat perquè "els decideix el Govern espanyol"; ha demanat que "els propers pressupostos siguin els socialment més justos de les nostres dècades". Junqueras ha celebrat les paraules de Mas que l'any que ve no hi haurà retallades addicionals.

L'únic retret de Junqueras a l'acció de Govern de Mas ha estat l'ERO a la CCMA. En aquest sentit, ha dit que no pot ser que l'Executiu afebleixi eines públiques, com la Corpo, per afavorir possibles competidors "privats".

(Seguirà ampliació)

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#32 luigi longo, bcn, 28/09/2013 - 18:23

Junqueras, déjanos durante 30 años el dominio de la enseñaza, de todos los medios informativos públicos y privados, déjanos los cientos de millones de euros anuales para subvencionar a nuestras asociaciones y te demuestro eso y Macíá descendía del Cid campeador.

#31 BEJOTA, BCN, 26/09/2013 - 20:41

El economista, empresario y ensayista francés Alain Minc, exasesor del expresidente francés Nicolas Sarkozy, ha afirmado este jueves que «los catalanes son demasiado inteligentes para cometer la tontería de la independencia».

#30 BEJOTA, bcn, 26/09/2013 - 17:00

Volkswagen Barcelona tiene ya diseñado el abandono de Cataluña y el traslado de la sede corporativa a Madrid por la amenaza independentista de Artur Mas.


#30.1 FRANSUA , GIRONA, 26/09/2013 - 17:18

30- Sr. aprendiz de la Camacho.- Encuentro muy raro que un sabelotodo y futurologo como Vd. no sepa que si Catalunya se independentiza se va a trasladar el Puerto de Barcelona al Manzanares de Madrizzzzzzzzzz.

#30.2 Gavarres, Girona, 26/09/2013 - 22:12

Vigili amb la demagogia. Sembla que ho sap tot. Que a Madrid no li donessin els jocs olímpics es perquè no s'accepta la consulta sobre la independencia?

#29 Pablo, Madrid, 26/09/2013 - 16:32

Algunos separartists dicen para defenderse y justificar lo que no es justificable, que ya hay medios que no son separatistas, El Pais, SER....En mi opinion, principalmnt, mientras esto sea por decir un Barsa-Madrid, ganará el Barsa. El problema es que hay otro Barsa que esta acallado.Esa es la clave

#29.1 Mira que sou, Costa Embraunada, 26/09/2013 - 16:45

simples los de la Meseta. Todo lo reduciis al futbol. Cuanta obsesión por la Decima oye! Ahora me gusta que admitais la superioridad del FCB. Por cierto los separadores teneis todo el Aparato del Estado, te parece poco?

#28 francesc, lloret de mar, 26/09/2013 - 16:14

Junqueras, cuan la chuama unionista surt a pastora i borden com boixos, es que enem be. VISCA CATALUNYA LLIURE.