Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2019. 21:55h.

Junqueras sabrà el 14 d’octubre si té immunitat

Van den Eynde diu que la vista de la justícia europea ajornarà la sentència del Suprem

Junqueras sabrà el 14 d’octubre si té immunitat

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea celebrarà el 14 d'octubre la vista per decidir si Oriol Junqueras té immunitat com a eurodiputat, segons ha informat TV3.

En el seu dia, el Suprem, no va permetre a Junqueras sortir de la presó per prendre l'acta. Creia que si ho feia, el líder d'ERC viatjaria a Estrasburg i, per tant, hi havia risc de fuga.

Segons el Suprem, el Tribunal Europeu ha de dictaminar, d'alguna manera, si Junqueras ha de sortir de la presó per poder prendre l'acta i ser eurodiputat. Està per veure si això suposaria, alhora, que Junqueras hauria de poder exercir com a tal, almenys mentre la mesa del Parlament Europeu no el suspengués, com va fer la del Congrés.

En declaracions a TV3, l'advocat del líder d'ERC, Andreu van den Eynde, creu que si el tribunal resol favorablement, això no implicaria la sortida immediata de Junqueras de la presó.

"Formalment ells no tenen cap obligació real de donar aquesta llibertat. L'única obligació real que tindrà el Tribunal Suprem, si es diu que existeix la immunitat, és que haurà de demanar un suplicatori al Parlament Europeu”, ha dit.

Andreu van den Eynde té clar, però, que el Suprem hauria de paralitzar la sentència del judici del procés. "Estant pendent de la qüestió prejudicial a Luxemburg, el Suprem no pot dictar aquesta resolució perquè aquesta resolució haurà de parlar d'Oriol Junqueras. I això no ho pot fer mentre no es resolgui aquesta qüestió”, ha afegit.

"Per tant, jo crec que estem abocats a no tenir sentència fins que es resolgui això i afrontar una situació molt crítica que és com es pot prorrogar el límit de dos anys de presó provisional per a tota aquesta gent”, ha assegurat. En canvi, el Suprem considera que aquesta vista no paralitza l'emissió de la sentència.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Montserrat, Barcelona, 01/08/2019 - 09:11

Va quedar molt clar durant el judici que el tal Van Den exercia d'aprenent-passant d'advocat, doncs li deurien haver donat el titol per casualitat. Sort va tenir del mestre Marchena que en moltes ocasions el va tenir de salvar d'un ridicul espantós. Aixi doncs seria millor que fes mutis i vagi cap a la gabia a visitar el seu client grassonet.

#4 Tabarnés puro, Barcino, 01/08/2019 - 07:44

Con lo que se ha lucido el Van den Monger en el juicio del prusés, como para creerse nada de lo que diga este cantamañanas.

#3 ferran, rugby, 31/07/2019 - 23:44

indepres,aneu-vos fiant del van der eynde...

#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 31/07/2019 - 23:32

¿Qué se sabrá de Junqueras?
Que está inmune y no cogerá paperas.

#1 M, Sabadell, 31/07/2019 - 22:40

Tiene toda la pinta de ser otra fake news,
El supremo no tiene que esperar nada de la justicia europea.