Política · 10 de Gener de 2017. 20:36h.

Junqueras trasllada a Sáenz de Santamaría la voluntat de fer el referèndum

El vicepresident assegura que “no espera cap permís per celebrar-ho”

Junqueras trasllada a Sáenz de Santamaría la voluntat de fer el referèndum

Oriol Junqueras (foto: TV3)

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha traslladat a la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, la “voluntat del Govern de celebrar un referèndum”. “No espera cap permís per celebrar-ho”, ha assegurat en declaracions als periodistes a la sortida de la reunió que tots dos dirigents han mantingut aquest dimarts a la seu del Departament d’Economia.

“El Govern espanyol se’n va convençut que hi haurà un referèndum a Catalunya”, ha reblat el vicepresident. “Nosaltres li hem dit que la voluntat de parlar de com fem un referèndum acordat hi és tota, però ella ha dit que d’això no en volen parlar”, ha explicat Junqueras, qui ha afegit que Sáenz de Santamaría li ha traslladat que l’Executiu central “farà tot el possible per evitar-ho”.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern espanyol ha insistit en què “nosaltres no podem negociar sobre allò del que no podem disposar”. Unes declaracions similars a les que ha pronunciat abans de reunir-se amb Junqueras, quan ha esgrimit el cas de Baviera o el Vèneto per rebutjar el referèndum. “El Govern espanyol no pot decidir sobre això, com ja han dit altres tribunals de països com Itàlia o Alemanya”.

27 Comentaris

Publicitat
#20 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 11/01/2017 - 20:53

“Alemanya és una unió d’estats i una sola nació, Espanya és un estat que inclou diverses nacions”


Klaus-Jürgen Nagel (UPF)

#19 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 11/01/2017 - 20:51

"La secessió no està prohibida pel dret internacional", ha determinat Juan José Álvarez, catedràtic de Dret Internacional de la Universitat del País Basc. Un dels aspectes que centra el debat sobre el referèndum és, precisament, el seu reconeixement.

#18 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 11/01/2017 - 20:46

L’ANC ha participat aquest dimecres en una conferència sobre l’exercici del dret a decidir a la Unió Europea que s'ha celebrat a la seu del Parlament a Brussel·les. La conferència l’han organitzat eurodiputats de quatre grups; entre ells, els liberals, els verds, conservadors i reformistes.

#17 Victimas, Vic , 11/01/2017 - 14:13

MossenJunqueras lo unico civilizado es trasladar la VOLUNTAD de cumplir la ley y la lucha contra la corrupcion. Esto no le interesa ya que su entorno esta concentrado en el pillaje., lo vemos delante de nuestras narices.

#16 Luigi., Barcino, 11/01/2017 - 11:23

Ya veremos lo que dirá el Sr. Junqueras, cuando le acusen de malversación de caudales públicos,penada con cárcel.