Publicitat
Política · 14 de Setembre de 2017. 16:35h.

Junqueras trenca amb el FLA

El vicepresident deixa d'enviar setmanalment els informes de despesa al Ministeri d'Hisenda

Junqueras trenca amb el FLA

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha comunicat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que deixarà d'enviar-li els informes setmanals sobre les despeses de la Generalitat. Segons la carta, que ha fet pública TV3, Junqueras ja no certificarà les despeses pressupostades per al referèndum tot i les noves mesures de control del FLA que va anunciar Montoro la setmana passada. Tot i així, ha assegurat que continuarà enviant l'informe mensual que ja venia fent des de finals de 2015 per tal de mantenir el compromís amb l'estabilitat pressupostària. 

En la missiva, Oriol Junqueras afirma que "el règim jurídic excepcional establert per la Llei del Referèndum és incompatible amb les mesures establertes per la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics, que suposen un control polític sense cap relació amb els objectius d'estabilitat pressupostària ni amb les finalitats de la legislació estatal en aquesta matèria".

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va anunciar la setmana passada les noves mesures de control del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per tal d'evitar que "ni un sol euro del pressupost de la Generalitat vagi destinat a finançar partides que han estat declarades inconstitucionals".

Aquestes mesures passaven per una comunicació setmanal obligada en la qual la Generalitat havia de remetre a l'Estat un certificat garantint que no ha iniciat un expedient de despesa per a dur a terme el referèndum. "Amb tota seguretat, no hi haurà referèndum perquè no hi ha pressupost", va assegurar el ministre Montoro.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#28 Xexo, Premia, 19/09/2017 - 07:48

Estan cagaos por que se entere montoro de la cantidad de gente que cobran pagas pirme etc

#27 Alejandro, Barcelona, 15/09/2017 - 13:30

Este Junqueras es tan lerdo que con su negativa le ha puesto en bandeja al Estado el pago de facturas. Ahora los proveedores podrán respirar tranquilos porque por fin van a cobrar todo lo que la Gene. les adeuda.

#26 Turmas, Barcelona avergonzada, 15/09/2017 - 09:26

De que estos chorizos esten aqui es de lo que la culpa es de Mdrid .

#25 emprenyat, Palafrugell, 15/09/2017 - 05:21

Foc d'encenalls. En definitiva, el que vol Junqueras es salvar el cul i no comprometre el seu glorios desti com a president de la Generalitat despres de las autonomiques.

#24 patumeiro, Sant Patumet, 15/09/2017 - 00:07

Y q pagaras con tu nomina a los farmaceuticos? caradellauna
( y el otro dia en la Sexta le hicieron un publireportaje... de ahi la cena del otro dia con el Roures)