Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2011. 15:10h.

Junqueras tria Alfred Bosch

El futur president d'ERC ofereix a Ridao ser el número dos

Junqueras tria Alfred Bosch

Bosch, amb Portabella i Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El futur president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha decidit "donar suport a l’historiador Alfred Bosch com a candidat d’Esquerra a les eleccions espanyoles". La candidatura Junqueras-Rovira centra la seva aposta estratègica per "al creixement en l’obertura, la centralitat i la renovació".

"Obertura a un espectre ampli de l’independentisme i les esquerres  vol dir, per a la futura direcció d’ERC, donar valor i establir ponts amb les diferents expressions de la societat civil, els agents econòmics i socials i els referents acadèmics que més han contribuït a renovar i ampliar el discurs sobiranista i progressista", expliquen.
 
És per aquest motiu que consideren que "dins aquest espectre, cal destacar les persones que més s’han significat en l’organització de les consultes populars, les que han mobilitzat milers de voluntaris i han ampliat la defensa del dret a decidir a gairebé un milió de persones".

"ERC segueix estant al costat de tot l’ampli ventall de persones que, arreu del país, han estès la pràctica i l’afirmació del dret a la nostra autodeterminació. És per aquest motiu que Oriol Junqueras avala Alfred Bosch per a encapçalar la llista d’ERC a les properes eleccions espanyoles".

Després dels últims resultats electorals, entenem que el nostre electorat "ens ha expressat un desig clar de renovació. Cal, doncs, renovar la nostra candidatura i, al mateix temps, aprofitar el saber i l’experiència de l’anterior". En aquest sentit Junqueras proposa que Joan Ridao participi també d’aquest procés d’obertura i reforci la candidatura a Madrid des de la segona posició a la llista.

ERC prepara aquestes eleccions generals amb la voluntat de representar "la centralitat de l’interès del país, per tant, defensant un programa de país que respongui a les principals necessitats de Catalunya i el conjunt dels Països Catalans, que faci front a la crisi econòmica, que sigui assumit per una àmplia majoria dels catalans i les catalanes i permeti avançar cap a l’Estat propi".

Alfred Bosch, (Barcelona, 1961) , professor de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Chicago, historiador, novel•lista, assagista i estudiós de la realitat africana. Ha col·laborat, entre d’altres, amb TV3, Avui, El Temps, El Periódico i Catalunya Ràdio.

Ha obtingut també, entre d’altres, els premis Sant Jordi, Ramon Llull i Prudenci Bertrana. Ha estat el portaveu de Barcelona Decideix, plataforma transversal que va organitzar la consulta sobre la independència a la ciutat de Barcelona en què van participar 257.645 persones.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Maria, Barcelona, 04/08/2011 - 07:47

No penso votar a ERC ni amb Ridao ni amb Bosch.
Jo trio en Tardà, i si no és ell, per primera vegada tindreu un vot meu menys.

#12 bcndcx, barcelona, 03/08/2011 - 22:54

L'alfred bosch va poder ser portaveu de Barcelona Decidix perquè va prometre a l'executiva de bcndcx q no es presentaria a cap llista electoral aprofitant la notorietat adquirida. Ara es demostra q va enganyar i es va aprofitar de la feina de milers de voluntaris altruistes en benefici propi.

#12.1 santsenc, Vila de Sants, 04/08/2011 - 01:21

Alfred Bosch va ser escollit portaveu de Barcelona decideix pq era una persona neutra. Alfred Bosch per ser portaveu de Barcelona decideix cobrava miseria i companyia,Ara la fase de les consultes independentistes han passat i Alfred Bosch te dret a fer el que li surti dels collons. Només faltaria

#12.2 demostenes, bcn, 04/08/2011 - 21:21

Si a cobrar d''alt carrec de Vicepresidencia mentre treballava per BcnDcx lidius misseria i companyia, em pregunto quin sou deus tenir tu!

#11 Joan Besora, Lloret de Mar, 03/08/2011 - 18:41

Hòstia, com penquen els "pencus" antiesquerranosos.No us hi escarraseu tant q el vostra representant (Duran) ja té, almenys per éll, la plaça assegurada al congrés i a la suit del Palas. El que no te clar és si podrà ser ministrea del reino d'Espanya. Espero que els resultats no li permetin.

#10 Pere, Torrelles de Ll., 03/08/2011 - 18:35

En veure el no d'en Requejo ja tenia clar que NO votaria ERC. Amb en Bosch, tindran el meu vot sempre i quan ni Ridao ni ningú de l'equip Puigcercós (responsables del gir autonomista d'ERC) no vagi en cap de les 4 llistes (excepte suport a la cua).

Cal una ERC independentista, no pas autonomista.

#10.1 Ramon, Barcelona, 03/08/2011 - 18:45

Gir autonomista? Però si ERC ha estat formalment autonomista gairebé sempre! No es va pronunciar per la independència fins fa quatre dies. I escolta, mil vegades abans aquella ERC que no tenia la paraula independència a la boca però que tampoc tenia la xorra sociata al cul.

#10.2 Ramon, Barcelona, 03/08/2011 - 19:28

I és clar, que cal un partit explícitament independentista. Però transversal (no com Esquerra). I ni caïnita (no com Esquerra), ni grapallut (no com Esquerra). A banda que, escolta, molt radicalisme a l'hora de criticar CiU però, Ridao i Duran, al Congrés aquell són intercanviables.

#9 Gombau, Vidrà, 03/08/2011 - 18:32

Tant de bo q arribi a bon port aquesta candidatura per anar a les generals. Soc militant d'ERC i estic il·lusionat tant amb aquest futur president que votarem el setembre, com amb els col·laboradors q està escollint. Quina falta que ens fa una veu poderosa,digna i desacomplexadament independentista