Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2017. 15:00h.

Junqueras triga vint dies en desmentir Vidal

El vicepresident admet que el jutge "ha fet mal al Govern"

Junqueras triga vint dies en desmentir Vidal

Oriol Junqueras

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha trigat vint dies a desmentir l'exsenador d'ERC i jutge Santiago Vidal, que va afirmar que el Govern té dades obtingudes "de manera absolutament il·legal".

Junqueras ha evitat desmentir-lo en la seva primera intervenció, però en el seu segon torn de paraula ha negat que hagin espiat ciutadans i que hagin obtingut dades de forma il·legal. "No hem fet res del que se'ns atribueix i qui ho va dir va dimitir en qüestió d'hores", ha reconegut.

El conseller d'Economia ha manifestat en la seva intervenció inicial, marcada per explicacions tècniques sobre el funcionament de l'Agència Tributària, que "els dubtes generats pel senyor Santiago Vidal han fet mal al Govern i als treballadors de l'Agència Tributària".

L'oposició ha retret a Junqueras la seva primera intervenció, però li ha agraït que en la segona hagi "donat les explicacions pertinents" i hagi admès que Santiago Vidal va mentir. El portaveu de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha celebrat que Junqueras hagi reconegut que el jutge havia mentit i l'ha instat a portar-lo als tribunals.

La diputada del PSC, Alicia Romero, també li ha retret que "no hagi emprès cap acció contra aquesta persona" perquè si el jutge ha mentit, "està difamant la imatge del Govern". La portaveu socialista ha lamentat que no "parlin clar i diguin la veritat". "Aquest Govern diu mentides", ha reblat.

Joan Coscubiela (CSQP) ha exposat que "crec que vostè diu la veritat i que tot el que va dir Vidal és fals", però li ha retret que "no ens ha explicat com va poder dir-ho passejant-se". "Mentre no s'expliqui clarament, creurem que Vidal no anava per lliure", ha sentenciat Coscubiela, que ha acusat Junqueras de fer "molt de mal al dret a decidir".

El diputat del PPC, Alejandro Fernández, ha compartit les opinions dels tres diputats que l'han precedit i ha acceptat que el conseller hagi fet "una cosa semblant a una desautorització", però ha advertit el vicepresident que "aquesta compareixença em recorda l'entrevista de Frost i Nixon. Senyor Junqueras, aquest serà el seu Watergate".

14 Comentaris

Publicitat
#19 xavier, BCN, 16/02/2017 - 12:56

Ens hem agut d'esperar però ha valgut la pena: tantes explicacions i tant detallades, tant diàleg amb la oposició, denuncia del govern al Sr Vidal, tanta coherència... Son els millors.

#18 Palomo Saionara, Barcelona, 16/02/2017 - 12:30

Teniendo en cuenta que el ciclo menstrual del nacionalismo patrio son trescientos años, me parece que la respuesta ha sido requeterápida en el caso del juez ilegal Santi Bocamoll.

#16 Carlos Gomez, bon dia catalunya, 16/02/2017 - 09:40

L´historiador Junqueras no ha de patir pel zel inquisitiu d´una Agencia Catalana de Proteccio de Dades controlda pel sindicat del crim convergent.

La Fiscalia del´Estat ja ha iniciat una investigacio d´ofici com a conseqüencia dels bolos cirquencs del Amedio republica.

#14 Mamba Negra, Barcelona, 15/02/2017 - 22:59

El problema no és hagi mentit. El problema és que l'escoltavan i l'aplaudient i que TOTS sabem que així és com pensen els separatistes...

#13 Alejandro, Barcelona, 15/02/2017 - 21:27

Sr. Junquras: el que Vidal haya dimitido no quiere decir que lo que ha dicho sea mentira y, no basta con decir que es mentira, hay que demostrarlo, y se demuestra en los juzgados.Me va a perdonar pero conociendo la calaña que hay en la política, aseguraría que no mintió.