Publicitat
Política · 10 de Maig de 2021. 12:02h.

Junts acusa Pere Aragonès de mentir

"No és veritat la tutela, no existeixen les tuteles"

Junts acusa Pere Aragonès de mentir

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha negat que la seva formació vulgui imposar una tutela sobre Pere Aragonès com el presidenciable d'ERC ha denunciat aquest matí i ha afirmat que "no és veritat la tutela, no existeixen les tuteles". "El president de la Generalitat no pot ser tutelat per ningú", ha insistit el dirigent indepednentista, que ha acusat els republicans de "portar al límit la voluntat negociadora" i "posar en risc" la majoria independentista.

Sànchez ha advertit els republicans en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio que ha assegurat que "Junts mai ha posat sobre la taula cap tutela sobre el president o sobre el Govern", però ha defensat que "totes les decisions en els espais de coordinació estratègica s'han de prendre per consens, no es poden imposar si un actor no hi està d'acord".

També ha advertit els republicans que "aixecar-se de la taula de manera sobtada posa en risc el 52%" i ha defensat que "nosaltres som en el mateix punt on érem: amb la voluntat i predisposició d'arribar a un acord per fer un Govern de coalició". "Hem de tenir la capacitat de gestionar les diferències", ha reclamat.

El dirigent indepedentista creu que "no és raonable que quan falten 16 dies per arribar a la data límit, hi hagi un gir de volant que posa en risc tota la feina feta fins ara". "En política hi ha d'haver generositat i capacitat d'acord, i no girs sobtats que ens deixen descol·locats", ha defensat.

Jordi Sànchez ha exposat que "pretendre que -amb l'amenaça del risc de noves eleccions- es faci una investidura de franc amb l'argument que en 83 dies no ens hem posat d'acord, és portar al límit la voluntat negociadora i voler obtenir un suport que les urnes no han donat".

"No entenem que 83 dies de negociació -que tanmateix són molts- tinguin més pressió que un any i mig de resultats buits amb el Govern espanyol. No hi pot haver més tolerància amb Pedro Sánchez que amb els companys independentistes", ha afegit.

Finalment, ha afirmat que "no contemplem unes noves eleccions, no hem especulat mai amb aquest escenari" i ha instat ERC a "continuar negociant i superar les diferències i les desconfiances". "Només un acord entre Junts, ERC i CUP ens permetrà donar recorregut a la legislatura del 52% de vot independentista", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 VRaptor, Alicante, 10/05/2021 - 20:03

Y es que además en la fotografía de cabecera aparece con semblante de persona educada, conciliadora e incapaz de mentir. La mayor tontería política soltada por este botarate es decir que una parte no puede imponer a otra su decisión. Falso, si una parte tiene poder para hacerlo, lo hace. Es lo que estabais intentando hacer vosotros pero sin éxit

#9 Fer, BCN, 10/05/2021 - 19:32

Esto ya empieza a parecer aquello que decía el gran F. Ibáñez " una pelea de gallinas en una habitación de realquilados".

#8 C, Vilassar de Mar, 10/05/2021 - 17:09

"Espacios de coordinación estratégica"...Así no sé yo si se van a aclarar y poner de acuerdo.

#7 jose, Castellar del Vallés, 10/05/2021 - 15:32

Los embaucadores y manipuladores "crónicos"culpandose unos a otros .A ver quien las hace y dice más gordas.

#7.1 Superior mother, Chez Titole, 10/05/2021 - 17:11

Què diu ara de les Titoles!!! ai mare, ja m'he confòs, parlen de les tuteles, no sé pas on tinc el cap!

#6 Masias , Mis posaderas , 10/05/2021 - 14:03

Solo por dar ideas

Una pelea en el fango retransmitidla por Telepruses entre el Algarrobo y el Bizco en tanga tirandose de los pelos, podría ser una buena fuente de ingresos y una posible solución al conflicto.