Publicitat

Puigneró diu que "l'estabilitat del Govern està en risc"

Junts amenaça

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha advertit aquest diumenge -en una entrevista a El Punt Avui- que "l'estabilitat del Govern està en risc".

Puigneró ha assegurat que el soci preferent del Govern "hauria de ser la CUP". "Un cop s'ha vist que la CUP ha tombat via esmena a la totalitat l'acord que tenia amb ERC, s'ha de preguntar com queda la legislatura des de la perspectiva de l'estabilitat", ha afegit.

Creu que comptar amb els comuns per aprovar el pressupost "és un mal símptoma". "El que em preocupa és que s'hagi esquerdat el 52%, que era el que havíem de garantir en aquesta legislatura. Si això es trenca, l'independentisme haurà de fer una reflexió", ha explicat.

En referència a l'acord que preveia que el president se sotmetria a una qüestió de confiança el 2023, Puigneró ha assegurat que "els acords d'ERC amb la CUP a nosaltres no ens vinculen", però "el que sí que ens preocupa és, si aquest acord ja no existeix, com queda l'estabilitat".

"Nosaltres vam fer president Pere Aragonès amb unes condicions i volem saber si aquest acord amb ells es podrà garantir al llarg de la legislatura o no. Si hi ha coses d'aquest acord que es comencen a perdre en votacions al Parlament, tindrem un problema", ha manifestat.

Aquest no ha estat l'únic retret entre ERC i Junts en les últimes setmanes. La divisió entre les dues formacions es va fer evident el passat mes de novembre durant la intervenció del diputat Joan Canadell, que va provocar les queixes del president de la Generalitat, Pere Aragonés, al vicepresident Puigneró durant un ple.

En el vídeo, no es pot escoltar el que li trasllada Aragonès, però ho va fer amb gestos evidents de queixa. Posteriorment, Aragonès i la majoria de consellers d'ERC van abandonar l'hemicicle molestos pel discurs del diputat de Junts per Catalunya. Només es van quedar al ple la consellera d'Igualtat i Feminisme, Tània Verge, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Joaquim moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 13/12/2021 - 16:39

Junts genera inestabilitat, ERC hauria de fer-los fora, i buscar un nou company de govern.

#5 Barretina a rosca, Black hole, 12/12/2021 - 18:33

¡Como mienten! Va de capa caída:

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/espana/2021/12/11/solo-tres-catalanes-desean-proces-lleve-independencia/00031639232232059916514.htm

#4 Marcial Heredia, el circo de la tele, 12/12/2021 - 18:13

Pero si amenazan día si día también ¿como se los van a creer? uhh, la estabilidad está en riesgo, las quejitas, lo ofendiditos que están, teatrillo del bueno como decía Mourinho, se acerca navidad y los pastorets se desesperezan. Pere Botero mueve la cola, el infierno está tibio tibio, el curt de gambals es tentado por los demonios. Que miedo.

#3 Marc de Vich, Vich, 12/12/2021 - 18:11

El becario Puigneró, se gasta casi 800 millones en el despliegue de fibra óptica, que llega a penas a cuatro comarcas, mientras el operador rumano, esta cableando el área metropolitana, con un inversión de risa. ¿Quién se queda con nuestro dinero y para qué? ¿Qué ha pasado en el sistema info UAB? ¿nos han robado datos? Cosas del internet oscu

#2 Rebel in the FDG, PALAMORTS, Catallufa., 12/12/2021 - 15:34

A veure si es veritat ja, que cau de una refutuda vegada i acaba ja aquest llarg mal son de 40 i pico d' anys...