Publicitat
Política · 29 de Juny de 2022. 12:05h.

Junts denuncia "300 anys de persecució" del català

Dalmases afirma que "no es pot fer justícia" en llengua catalana

Junts denuncia "300 anys de persecució" del català

El diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases ha denunciat durant la sessió de control al Parlament que "venim de tres-cents anys de persecució de la llengua, de la cultura i de la nació catalanes".

Dalmases ha dit en una pregunta a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que "durant aquests tres-cents anys, durant aquests més de tres-cents anys, els catalanoparlants han sentit que el català no era la llengua de la justícia". "Durant la majoria d'aquests tres segles, el català ha estat la llengua prohibida a la justícia", ha afegit.

També ha dit que "ara que ja no ho és, perquè ara ja no ho és, hi ha unes inèrcies evidents que fan que existeixi una percepció sobre que la justícia no entén el català, que en català no es pot fer justícia" i ha demanat quin és el pla per "revertir aquesta situació".

Ciuró li ha contestat que "estem en una situació d'emergència amb el català a la justícia" i ha explicat que "hem engegat un pla per poder revertir la situació". La titular de Justícia ha remarcat que "exigirem que els professionals que actuen a Catalunya hagin de tenir com a mínim el nivell C1". Per tant, a Catalunya era fins ara el B2, exigirem el C1, que és el que tenen els nostres estudiants quan acaben l'escolarització", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#20 cajonacona, Barcelona, 30/06/2022 - 09:31

Mira churry de la presunta, en 1967 cuando vuestro Franco al que tanto debeis estaba vivísimo, tenia una asignatura de catalan. Y asi hasta el antiguo Cou. No me disteis el C1 porque era anterior a la fecha que pusisteis como linea. Luego no me dio la gana sacarmelo y no me hizo falta para nada. Cuanto mas impongais mas lo matais. Alla vosotros...

#19 Martín, Villadecaballos, 30/06/2022 - 06:47

Así es, por una vez estoy de acuerdo con ellos y como no se puede resucitar a un moribundo, soy partidario de la solución francesa: matarile rápido y te ahorras trescientos años de matraca. Míralos ahora que contentos están ellos en el Rosellón votando al Frente Nacional.

#18 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim fent el ridícul.., 29/06/2022 - 21:06

Anda pillin... ¿ahora sacas los de la "justicia en catalán..."? ¿y no vendrá la cosa porque a la que te toca el culo, la han empapelado por... presunta corrupta?

#17 Pregunto jo, Tarragona, 29/06/2022 - 18:00

Nomes 300 anys ?? Jo crec que es desde l epoca dels romans. Jo soc de tarragona i a les restes d aquella epoca no s ha trobat res escrit en catala.

#16 Capit@n España, Purgandus populus!!, 29/06/2022 - 16:11

Cap gosset sense normalitzar a Cataluñeeeee.

Bop, bop, bop........... SI
Guau, guau, guau......NO

Si vols tenir un gos català ensinistra'l per tal de que bordi en catala.

Cuanta dignitat.