Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2021. 11:41h.

Junts es queixa pel castellà a TV3

Sanchis: "no es pot linxar ningú per parlar-lo”

Junts s’ha queixat, durant la sessió de control a la CCMA, de la presència del castellà en els programes de TV3. Primer ha estat ERC qui ha instat Vicent Sanchis a respondre “sobre les mesures per a fomentar l’us del català”.

Posteriorment, ha estat la diputada de Junts, Mònica Sales, qui ha lamentat “un cert relaxament en l’us del català” i ha reclamat “una reacció en aquest sentit”. També ha denunciat “l’incompliment del llibre d’estil a l’hora de contractar col·laboradors que no usen el català”.

Sanchis, per la seva banda, ha deixat clar que “jo no estic d’acord en la manera com ho planteja vostè” i ha assegurat que “nosaltres complim el llibre d’estil”. També ha afirmat que les acusacions de castellanitzar TV3 són “una autèntica barbaritat”.

“Estem parlant de coses molt importants i molt serioses de les quals no es pot parlar amb frivolitat”, ha considerat, a més de remarcar que “no es pot linxar una persona per parlar en castellà a TV3”.

“Desqualificar tota la feina que fa TV3 per la normalització del català és d’una irresponsabilitat gravíssima”, ha dit. “Ens sentim injustament maltractats amb aquestes opinions per part de polítics que haurien de ser molt més responsables”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#12 electra, Barcelona, 18/09/2021 - 09:39

La majoria de militans d'ERC tenen un dels cognoms en castellà, vol dir que para o mare o avis són de parla catellana..... Han renegat d'ells, no els derigeisen la paraula per què els ofen sentir-los? . Que algú m'ho exliqui...

#11 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/09/2021 - 21:52

Junt x Tocomocho = hispanofobos.

#10 FERRANOT, BARCELONA, 17/09/2021 - 16:16

Vade retro!!, S'ha fet servir el castellà a TVen3%. Quin gran pecat. Haurien de treure el programa que ha emprat la llengua de Cervantes de la Graella. I s'hauria d'engarjolar al 56% de catalans que tenen com a llengua materna i d'us habitual aquest maleït idioma espanyol!!!!

#8 alberto, Barberá del Vallés, 17/09/2021 - 13:06

Se les tendría que recordar a estos cachorritos de la antigua Convergencia que los padres del partido en épocas pasadas hablaban mucho en castellano con las empresas constructoras que se dedicaban a la construcción de edificios y vías públicas. Tenían una relación muy estrecha y lo de menos era el idioma. De eso sabrá mucho el "honorable".

#8.1 Alfonso, Barcelona , 17/09/2021 - 14:00

Al 3% le daba igual el catalán que el castellano.

#7 recordad 6 y 7 septiembre, secesionismo es fascismo, 17/09/2021 - 12:57

ojo a la frase: ha denunciado "el incumplimiento del libro de estilo a la hora de contratar colaboradores que no usan el catalán"

es decir, el libro de estilo de TV3 es de un fascismo degenerado y supremacista en grado sumo que entra plenamente en la definción de delito de odio, más propio del KKK sureño que de una democracia europea