Publicitat
Política · 20 de Gener de 2023. 19:04h.

Junts no accepta factures en castellà

Afirma que "és un deure de tots els catalans" rebutjar-les

Junts no accepta factures en castellà

Junts, en un fil a twitter, explica que "a la nostra oficina europarlamentària practiquem el consum estratègic. Un dels nostres principis és treballar només amb proveïdors que emetin les factures en català, tal com marca el codi de consum. Avui us volem explicar un d'aquests casos".

"L'altre dia vam comprar uns productes d'Apple a la botiga de passeig de Gràcia. Fent valer l'article 128-1 del Codi de consum (llei 22/10), vam demanar una còpia de la factura en català. No ens la van poder lliurar al moment i es van comprometre a enviar-la per correu", relaten."Aquest correu va arribar, però només van incloure la factura en castellà.  Avui hi hem anat presencialment a reclamar de nou la factura en català, tal com la llei exigeix. Després de parlar amb l’encarregat de la botiga, hem sabut que ningú no l'havia demanada mai en català", lamenten.

"La factura finalment la tindrem en català i agraïm l'amabilitat i predisposició a les persones que ens han atès. Però què passaria si tots els catalans exercíssim aquest dret? Com pot ser que una botiga que cada mes rep milers de compradors mai hagi rebut aquesta petició?", pregunten.

"És molt important que demanem les factures, les cartes als restaurants, els contractes o els pressupostos en català, perquè és quan fem valer els nostres drets, que els protegim, i protegir la nostra llengua és un deure i la responsabilitat de tots els catalans", sentencien.

Finalment rekorden que la Plataforma per la Llengua "posa a disposició de la ciutadania una eina web per fer altres consultes relacionades amb l'ús de la llengua en botigues i per denunciar vulneracions de drets lingüístics. Aprofitem-la".

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#43 Vulneración?, Barcelona, 24/01/2023 - 23:22

Puestos a respetar los derechos pueden empezar por cumplir la ley y no impedir a un niño ir al baño hasta que lo pida en catalán o coaccionar a menores en su tiempo de recreo para que no utilicen el español. Son gente indecente con una vida decadente, que someten al indefenso desde su posición de poder, a pesar de ser una minoría social y electora

#42 joe, tarragona, 24/01/2023 - 17:08

si,si,y el recibo de los servicios sexuales y el del camello,tot en catala.

#41 suggerència, Chez Titole, 24/01/2023 - 10:53

Envieu-els-hi una transferència en castellà, a veure si la tornen.

#40 Retranca Osonenca, Usoneee !!!!, 23/01/2023 - 15:17

"Excuses de mal pagador"..I are !!!!

#39 Els camaleons, Chicago meixugo, 23/01/2023 - 12:59

Son tots de la mateixa llei: el transformisme. quan toca son extremadament sensibles en les opinions dels altres o la llengua dels documents, factures, cartes de restaurants etc, pero amb la facultat de canviar d'estil quan cal, a les TV hi surt un anomenat Bernardos abans molt crític amb el govern i ara els fa massatges amb final feliç.