Publicitat
Política · 13 de Maig de 2022. 10:51h.

Junts no trencarà amb ERC si pacta amb el PSC pel català

Josep Rius: "No necessàriament ha de tenir conseqüències polítiques"

Junts no trencarà amb ERC si pacta amb el PSC pel català

El portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que la seva formació no trencarà el Govern de coalició si Esquerra decideix tirar endavant la reforma de la llei de política lingüística amb PSC i Comuns. "No necessàriament ha de tenir conseqüències polítiques", ha manifestat.

Rius ha justificat que s'hagin despenjat de l'acord pel català a les escoles perquè "el consens entre les entitats era insuficient" i ha reiterat que presentaran una proposta alternativa. "El que no podem fer és modificar la Llei de Política Lingüística per adaptar-nos a una sentència injusta", ha dit.

També ha assenyalat que "la desobediència és una opció legítima" per no acatar la sentència del 25% a les aules, però ha dit que cal "consens" i que "no es pot traspassar la responsabilitat a docents" i que, per tant, ha de ser "política".

Josep Rius ha recordat que "el PSC és qui va retallar l'estatut d'autonomia, qui va aplaudir la sentència del Tribunal Constitucional i qui va fer la Llei Celaá, amb el suport d'ERC, en la qual es 'blindava' el català".

Finalment, el dirigent de Junts ha explicat que a finals de mes traslladaran l'auditoria sobre el pacte de govern amb ERC a la direcció del partit després de titllar de "silenciadora" la taula de diàleg perquè "permet a Pedro Sánchez fer veure que vol resoldre el conflicte".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Tabarnés puro, Barcino, 14/05/2022 - 05:32

Mientras no se toquen el alpiste unos y otros no se romperá nada. ¡Con el momio no se juega!

#9 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 13/05/2022 - 14:09

Qué van a romper esos. Atreveros, macacos. Teatrillo para entretener a la canaille con chismes y ñoñerías, cosa que antaño ejecutaban los predicadores desde los púlpitos. Gentuza.

#8 ppkillo, Bcn, 13/05/2022 - 13:12

Això!! aneu tocant els ous a tothom però quan parlem de les poltrones la cosa canvia. No podeu viure de la confrontació permanent perquè la gent te PROBLEMES reals i per vosaltres els problemes dels Catalans son els de la classe política que representeu, Vergonya! Però queda clar que cada bugada que feu perdeu llençols!!!

#7 Marc de Vich, Vich, 13/05/2022 - 13:08

Tot per la pasta i el poder, és que no hi ha cap altra explicació, hipòcrites i vividors, com se separaran?, s'exposaran a perdre-ho tot, el seu modus vivendi? tan bé que viuen a costa d'Espanya, en això reconec que els bascos se n'adonen, aquests s'ho creuen i van de xulo piscines

#6 Catalonia, Barcelona, 13/05/2022 - 12:53

Quins embolics es fan amb tot aquests paios i quines ràncunies els uns altres, negatius, irresponsables, CAT amb els lazis està condemnada al fracàs, no passen pàgina i així ens va, cap enrera