Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2015. 11:21h.

Junts pel Sí acusa Albiol de "fracturar" Catalunya

Raül Romeva diu que és "un poble unit"

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha acusat el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, de “fracturar” Catalunya durant una enganxada al debat de La Sexta pel vídeo de l’actriu Montserrat Carulla sobre la immigració.

Romeva ha fet aquestes manifestacions després que Albiol hagi fet referència al “vídeo d’una candidata -en referència a Carulla- i ha qualificat de "ofensiu" que "des de la seva candidatura s'hagi anunciat que els andalusos i extremenys que van venir a Catalunya als anys 50-60, van venir a trens que va carregar Franco per carregar-se la cultura catalana”.

El candidat de Junts pel Sí li ha retret que "és absolutament inadmissible que vostè divideixi el poble de Catalunya en funció del seu origen” i ha afegit que ”Catalunya ha estat i és un poble unit".

El dirigent popular ha insistit: "¿no és cert que una persona de la seva candidatura va dir que els andalusos que van venir els van carregar en un tren com si fos bestiar per diluir la cultura catalana?". "Això és mentira, es diu difamar i si segueix per aquest camí, tindrà problemes”, ha reblat Raül Romeva.

El vídeo de Montserrat Carulla, número 81 de la llista de Junts pel Sí, és d'unes declaracions del 2013 en els premis Gaudí.  L'actriu va assegurar llavors, referint-se a la immigració en el franquisme, que "aquell home en els anys 60 ens va enviar a molta gent, va carregar trens amb gent, per veure si d'alguna manera ens diluïa. Perquè ell volia a Catalunya, però volia una Catalunya castellana".

L'actriu va puntualitzar el passat mes d'agost a través del seu compte de twitter que al vídeo denunciat pel PPC "falta el fragment de l'enregistrament on deia que l'efecte va ser el contrari: la immensa majoria dels immigrants es van integrar perfectament a Catalunya i la vol com si fos la seva terra".

Albiol, amb Romeva, durant el debat de La Sexta
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#20 ¡PAREMOS YA A LOS INDEPENDENTISTAS!, ARRECIFE, 21/09/2015 - 22:48

¡PAREMOS YA A JUNTS PEL SÍ!

#17 Juanca, Sabadell, 20/09/2015 - 15:48

Típica estrategia de los independentistas criminalizando a los que no se someten a su pensamiento único. Y luego dicen que hacen política...

#16 Neferu, Barcelona, 20/09/2015 - 14:55

Sr. Romeva: No se ponga gallito y explique que Convergencia y Esquerra se niegan a pagar a los funcionarios la tercera parte de la paga que les quitaron: Explique por qué si el gobierno central da la orden de restituírsela ustedes se niegan a pagarla.

#15 DaniD, Barcelona, 20/09/2015 - 14:45

Això recorda cada vegada més al infaust UNA GRAN i LLIURE, però ara amb quadribarrades enlloc de rojigualdas.

#14 sr Pepito , Lerida , 20/09/2015 - 14:38

Tienen cara para eso y para mucho más.

#14.1 sr Pepito , Lerida, 20/09/2015 - 17:19

Los dos, lo digo para despejar cualquier duda.