Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2017. 19:13h.

Junts pel Sí i la CUP faciliten la desconnexió exprés

Els dos partits aproven la reforma del reglament del Parlament per tramitar la Llei del referèndum per lectura única

Junts pel Sí i la CUP faciliten la desconnexió exprés

Turull s'adreça als escons dels 'comuns' després de la votació

La reforma del reglament del Parlament ha tirat endavant aquest dimecres amb els vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, mentre que Ciutadans, el PSC, Catalunya sí que es Pot i el PPC han votat en contra d’una modificació que permet aprovar les anomenades lleis de desconnexió per la via ràpida. Aquesta reforma possibilitat, per tant, tramitar per lectura única i a instàncies d’un únic grup parlamentari una proposició de llei, com per exemple la Llei del referèndum o la Llei de transitorietat jurídica.

“Aquesta reforma és constitucional i estatutària, i és perfectament normal a la majoria de cambres legislatives”, ha defensat el portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, que ha subratllat que el Congrés va aprovar la reforma de la Constitució per lectura única. Torrent ha denunciat que a l’oposició “se’ls en fot la reforma del Parlament”, perquè “la seva obsessió és impedir que hi hagin urnes”.

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha argumentat que la modificació del reglament “serveix per aixecar les barreres a aquest poble per autodeterminar-se”. La representant de la formació antisistema ha assegurat que la reforma permetrà que “la gent pugui votar l’1 d’octubre”, alhora que ha qualificat de “curtesa de mires absoluta” girar l’esquena “a una part de la població que vol votar”.

Per la seva banda, Ciutadans ha considerat que la reforma del reglament pretén “tapar la boca a l’oposició”. Així ho ha assegurat el diputat de la formació taronja, José María Espejo-Saavedra, que ha acusat els independentistes de “voler convertir aquest Parlament en una assemblea populista per aprovar per urgència, i sense cap possibilitat de debat, una llei que canvia tot el marc jurídic de Catalunya de cop”.

El portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, ha al·legat que els canvis responen a “la seva voluntat d’alterar de forma substancial el procés de formació de la voluntat de la cambra”. També ha considerat que és un “abús” i un “atropellament” als “drets de l’oposició”.

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Catalunya sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha fet perquè “pensin en el país i en el dret a celebrar aquest referèndum, i no en vostès ni en les properes eleccions autonòmiques”.

Finalment, el portaveu del PPC, Alejandro Fernández, ha emmarcat la reforma del reglament de la cambra catalana en l’estratègia “llunàtica i absolutament allunyada de la realitat política i democràtica europea” de Junts pel Sí i la CUP. “el que vostès estan defensant no és democràcia” ha reblat Fernández.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Luigi., Barcino, 26/07/2017 - 20:44

El president del govern espanyol ja ha sol·licitat un dictamen urgent al Consell d'Estat, necessari per portar la iniciativa al Tribunal Constitucional.

#1 Capit@n España, Alemanya 1933, 26/07/2017 - 20:42

1) Desobeir la llei i la Constitució...2)Menystenir els partits de l'oposicio convertint el Parlament en una caixa de resonancia del Govern. Practicament, governar per Reial Decret.....3) Utilizaran els rebels als mossos com si fosin el seu exercit particular?????

#1.1 Pepe, Alacant, 27/07/2017 - 12:44

1) Una rebelión no acata constituciones 2) ¿Oposición?, son fascistas y colonos 3) Naturalmente. Sin ningún disimulo eso es lo que se ha estado gestándose durante 40 años de nacionalismo, ahora viene el paritorio.