Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2015. 15:47h.

Junts pel Sí obre les portes als refugiats sirians

Junqueras diu que Catalunya sempre ha estat "terra d'acollida"

Junts pel Sí obre les portes als refugiats sirians

Junts pel Sí ha presentat avui un manifest solidari

El cap de la llista de la candidatura, Raül Romeva ha assegurat que “Catalunya ha estat històricament terra de fugida, de trànsit i d’acollida” i ha afegit que “això és el que ha de permetre donar resposta als reptes de solidaritat que se’ns plantegen”. 

Romeva ha recordat la implicació dels municipis catalans fa 20 anys amb la guerra de Bòsnia i la “resposta global des de les diverses institucions catalanes que es va donar”. I ha reblat, “Catalunya vam ser els que vam dir clarament no a la guerra” i ha afegit que “això és el que explica quina mentalitat tenim com a país perquè hem estat, som i serem un referent de solidaritat al món”.

En la seva intervenció, Artur Mas (número 4 per Barcelona), ha recordat que “del nostre país han hagut de marxar moltes persones per raons polítiques” referint-se als presidents Tarradellas, Irla i Companys. En aquest sentit, ha qualificat “d’intolerable que ningú afirmi que un moviment polític ciutadà democràtic és comparable amb els que van causar l’horror a casa nostra i van acabar amb la vida d’un president”.

Mas també ha respost el president espanyol, Mariano Rajoy tot recordant-li que “el 70% de les persones que viuen a Catalunya té origen familiar fora del país i que un poble que és capaç d’acollir milions de persones de fora no farà que ningú se senti estranger a casa seva” i ha conclòs la reflexió: “ens hauríem de plantejar perquè molts catalans s’han acabat sentint estrangers a Espanya”.

De la seva banda, Oriol Junqueras (número 5 per Barcelona), ha subratllat que “nosaltres som independentistes catalans i federalistes europeus” i en aquest sentit ha subratllat que “esperem que la condició d’independentistes la puguem abandonar d’aquí a 18 mesos, però la de federalistes europeus la mantindrem” i ha afegit que “Catalunya serà coprotagonista d’una Europa més solidària”.

Junqueras també ha destacat que “Catalunya ha estat històricament terra d’acollida per a tots aquells que buscaven una vida millor” i ha afegit que “els ajuntaments han estat la primera línia d’acollida quan altres institucions no han volgut o no han pogut fer-ho”.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#39 David, San Boi, 08/09/2015 - 07:11

Aquí esta arrivant molt deliquent i terrorista i a sbre li posen el llit , els primers que els están rebutjant son els paisos aabs perque saben que son uns liants , ho pagarem car tot aixo , els diners aquest ja els podriem fer servir pels avis que han aixecat aquest país srs del Junt pel si

#38 BEJOTA, BCN, 07/09/2015 - 19:49

El 75% de los votantes de Junts pel Sí no aprueba que se declare la independencia sin mayoría de votos.
Un 12,4% de los encuestados coincide con los planes de la lista unitaria de abrir el proceso de secesión si ganan en número de escaños, aunque no tengan más de la mitad de apoyos. VOZPOPULI

#36 trescents, L´Escala, 07/09/2015 - 10:13

Hem fan gracia aquests "indepes". Tan oberts per tot lo de fora i tan tancats per lo del seu propi país Espanya.

#36.1 Xipolleig, Barcelona, 07/09/2015 - 20:22

A mi en canvi em fan gràcia algunes rucades que escriu un des de l'Escala.

#35 Carlos Gomez, Bcn, 07/09/2015 - 10:13

Una vergonya.
Aixo que diuen voler fer no es solidaritat, es pur electoralisme. La sensibilitat social d´aquesta banda de cabestres es prou i molt coneguda.
Son despreciables.

#34 reflexió, Platja d, Aro, 07/09/2015 - 09:49

Som conscients de que ens posem l´Islam a casa ?

#34.1 Xipolleig, Barcelona, 07/09/2015 - 10:19

També n'hi ha uns quants sirians cristians que es troben entre els refugiats,i han estat expulsats per islamistes fonamentalistes
Dit això, és evident qe el risc existeix de que alguns hores d'ara puguin ser potencials gihadistes.