Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2015. 08:50h.

Junts pel Sí ofereix a la CUP un 'politburó'

La presidència estaria formada per Mas i un Consell de Presidència format per Junqueras, Romeva i Munté

Junts pel Sí ofereix a la CUP un 'politburó'

Mas, entre Junqueras i Romeva, al Parlament (Foto: Job Vermeulen)

Junts pel Sí treballa en una nova proposta en les negociacions amb la CUP per la investidura i planteja la constitució un Consell de la Presidència col·legiat, segons informa el diari Ara.

Aquesta fórmula es traduiria a mantenir Mas com a president de la Generalitat formal, però atorgant també tracte de president al líder d’ERC, Oriol Junqueras, la vicepresidenta en funcions, Neus Munté, i el cap de llista de JxSí, Raül Romeva. De cadascun en dependrien diverses àrees i constituirien el Consell de la Presidència, un òrgan que gestionaria el dia a dia de l’executiu i lideraria el procés.

Aquesta proposta és un pas més de la que Mas va fer a la CUP en el segon ple d’investidura. Així, el líder d’ERC seria conseller d’Economia i Hisenda i presidiria una comissió delegada amb els departaments d’Empresa, d’Afers Socials i Ocupació, d’Agricultura i de Territori; Munté seria consellera de la Presidència i coordinaria els departaments de l’estat del benestar, els de Salut, d’Ensenyament i de Cultura, i Romeva seria el conseller d’Exteriors i dependrien d’ell els departaments d’Interior, de Governació i de Justícia.

Les novetats que detallaria la nova oferta de Junts pel Sí inclourien el tracte com a presidents de les quatre principals figures de l’executiu i la creació d’aquest Consell de la Presidència. 

La fórmula que proposa Junts pel Sí és menys presidencialista en què tindria menys rellevància Mas, malgrat que seguiria sent qui legalment ostentaria el títol de president de la Generalitat i qui formalment hauria d’investir el Parlament.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#33 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/11/2015 - 23:43

¡Uy, qué divertido! Esto recuerda lo de D´Artagnan y los tres mosqueteros. Uno para todos, todos para uno. También Cantinflas hizo una buena película sobre ellos. Los cuperos se van a tronchar.

#31 Carlos Gomez, Bcn, 26/11/2015 - 20:05

Un vergonyos espectacle amb un pertorbat que no vol marxar, que s´ha recargolat a la trona, un il.luminat que nomes sap plorar devant dels microfons queixantse que no el deixan fer el que vol i uns revolucionaris d´ateneu que han perdut l´index del seu manual d´instruccions.
Tot aixo no te nom.

#30 nedland, Roses, 26/11/2015 - 14:36

Mas i si voste es queda com un president virtual ?? si in orograma..estaria pero semse estar i pot ser la CUP s ho empassa i el voten .....pallassos !!!!

#29 RAFA, LLEIDA, 26/11/2015 - 13:40

¿ que queréis un President, ? pues tomar 4 por pesados, Un pequeño detalle, junta a la Forcadell, ya están los CINCO colocados, que curioso. Ojo cuatro gallos en un mismo corral a loa hora de...

#28 Kropotkin, Vic, 26/11/2015 - 12:24

Y porque no se rea una presidencia virtual que se vote cada dia en una asamblea de la CUP?