Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2016. 18:43h.

Junts pel Sí ‘pateix’ per aconseguir cinc vots de la CUP

Per validar el decret de pròrroga pressupostària

Junts pel Sí ‘pateix’ per aconseguir cinc vots de la CUP

Gabriela Serra, i la resta de diputats de la CUP (foto: Job Vermeulen)

El primer ple ordinari de la legislatura ha evidenciat que Junts pel Sí no ho tindrà fàcil en el seu pacte amb la CUP. La Cambra, en efecte, ha aprovat avui el decret sobre necessitats financeres del sector públic i altres mesures urgents en pròrroga pressupostària amb 64 vots a favor (JxSí i 5 diputats de la CUP), 61 en contra (C’s, PSC, CSQP i PPC) i 4 abstencions (CUP).

Abans de la votació, tanmateix, el president del grup parlamentari, Jordi Turull, ha hagut d’indicar amb els dits de la mà que necessitarien cinc vots a favor per no perdre la votació -Catalunya sí que es Pot ha votat al final en contra- davant algunes baixes com la de Muriel Casals, que ha patit recentment un accident. Diputats de la CUP han expressat també, des de l’escó, mostres de disgust per haver de ser cinc els que votessin amb el Govern de la Generalitat, segons altres diputats presents a l’hemicicle consultats per e-notícies.

El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha afirmat en la seva intervenció que és un decret “de caràcter tècnic” ja que la pròrroga automàtica dels Pressupostos, que va entrar en vigor l’1 de gener, fa “necessària l’habilitació d’una norma amb rang de llei” que habiliti el govern a fer “operacions d’endeutament mentre no s’aprovi nou pressupost”.

El decret, a més d’habilitar l’endeutament, manté vigent la línia d’avals de 25 milions d’euros destinada a les seccions de crèdit de les cooperatives agràries, aprovada a la llei de pressupost del 2015, i inclou dues disposicions addicionals, una que estableix la pròrroga de determinades mesures en matèria de personal de l’administració, com la possibilitat de gaudir d’excedències voluntàries amb reserva de plaça de fins a tres anys i l’habilitació de les convocatòries de promocions internes que encara no s’han convocat, i una altra que adequa la llei de l’Institut Català de Finances a la legislació sobre entitats de crèdit vigent a Europa.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Catadisney show room, Vic , 04/02/2016 - 00:03

Tot comedia. Estan d acord per trincar els diners dels catalans traballadors. Ells al show de espanyaensroba i ens volenaixafar.

#9 Los neonacionalistas, victimistas y fascistas ON FIRE, 03/02/2016 - 23:35

La extrema derecha, racista y incompetente de CDC y ERC votando juntos mientras la sanidad está hasta el tope en urgencias, los parados sin soluciones, dependientes esperando a que les den cursos de catalán(se ve que es más importante que un plato de sopa o PAN) y así mil gilipolleces.Vergonzoso!

#9.1 Marc, BCN , 04/02/2016 - 08:02

Uffff...això de racistes de ultradreta....t'has quedat a gust i descansat nanu! Au desfogat una mica i no ho puguis amb tots nosaltres si has tingut un mal dia...

#8 Maria, Manresa, 03/02/2016 - 23:17

Aquets de la Cup quina colla de fantasmes , molt gesticular pero a l'hora de la veritat ,res de res.

#7 blancoyenbotella, bcn, 03/02/2016 - 22:56

Puro teatro, están de acuerdo en todo

#6 Lluisa, Torredembarra, 03/02/2016 - 21:46

Recordeu quan l'ara Conseller d'Economia deia que haviem de parar l'economia catalana una setmana perquè Europa ens escoltés ? Quina panda !!!!!