Publicitat
Política · 16 de Març de 2017. 13:34h.

Junts pel Sí proposa sancionar Ciutadans, PSC, CSQP i PPC

Per negar-se a participar en la reforma del reglament del Parlament

Junts pel Sí proposa sancionar Ciutadans, PSC, CSQP i PPC

Jordi Turull

El primer debat en la comissió del reglament del Parlament, que ha creat la ponència redactora de la proposta de reforma, ha estat tibant i el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha suggerit a la Mesa que comprovi si el reglament permet sancionar per "deixadesa de funcions" als grups que es neguen a participar: C's, PSC, CSQP i PPC.

La sessió, presidida Carme Forcadell, ha servit perquè els portaveus de JxSí i la CUP designessin els diputats dels seus grups que participaran en la ponència, mentre que els de la resta de grups han anunciat que les seves formacions no hi participaran i, per tant, no hi han designat cap diputat. Els diputats que la integraran i redactaran la reforma del reglament: Jordi Turull, Roger Torrent (JxSí) i Anna Gabriel (CUP).

Els portaveus dels grups han replicat la petició que Turull ha fet a la Mesa i José María Espejo-Saavedra (C's) i Santi Rodríguez (PPC) han avisat que estudiaran demanar empara al TC perquè entenen que es vulneren els seus drets de diputats.

Joan Coscubiela (CSQP) ha criticat que JxSí i la CUP tornin a triar la via de les ponències conjuntes per reformar el reglament sabent que una altra vegada no compten amb la complicitat de la resta de grups i el membre de la Mesa David Pérez (PSC) ha afirmat que reformes importants com la del reglament sempre s'han consensuat i que JxSí no pot forçar als grups a participar.

Finalment, Forcadell ha reivindicat que "s'estan fent les coses ben i d'acord amb la legalitat", i ha recordat que un informe dels serveis jurídics avala aquesta ponència conjunta. La proposta de reforma del Reglament la va sol·licitar JxSí, i la Mesa la va admetre a tràmit la setmana passada després de rebutjar les peticions de reconsideració de Cs, el PSC i el PPC.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#34 M, Sabadell, 17/03/2017 - 19:41

Mejor que sancionarlos sería que les dieran unos azotes públicos en la plaza Catalunya.

#33 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 17/03/2017 - 16:13

No se perque pero aquest paio em fa venir a la memoria aquella canço del Sabina Juana La Loca.

#32 pepe.----, andorra, 17/03/2017 - 12:42

lo cual puede ser bueno para andorra, a ver si vendemos mas y se reactiva un poco el comercio, pq con tanto picoleto en las fronteras, no hay manera....Modo ironico....

#31 pepe.----, andorra, 17/03/2017 - 12:42

Es una ley de plenos poderes con la aquiescencia de todos los q no dicen nada, pq el pero mal es el de la indiferencia de las buenas personas....Lo positivo es q se puede ver como la historia se repite, esta vez como farsa, esto ya no hay quien lo pare y acabara muy mal tire por donde tire...

#30 Sandro, Girona, 17/03/2017 - 11:42

Es un error de bulto sancionar a alguien o a un partido , por no participar. Una forma de opinar es no participar, la gente tiene que ser libre