Publicitat
Política · 7 d'Abril de 2016. 14:04h.

Junts pel Sí rebaixa la moció de la CUP

Rebutgen que els càrrecs electes desobeeixin els tribunals i que els Mossos deixin d'actuar com a policia judicial

Junts pel Sí rebaixa la moció de la CUP

Lluís Llach amb Marta Rovira, al Parlament

El Parlament ha aprovat la moció presentada per la CUP i Junts pel Sí que declara vigent la declaració de ruptura del 9-N. La coalició formada per CDC i ERC, però, ha rebutjat els dos punts més delicats del text.

El grup parlamentari que sustenta el Govern no ha votat a favor del punt que insta càrrecs electes a desobeir als tribunals espanyols i tampoc del que insta els Mossos d'Esquadra a deixar d'actuar com a policia judicial.

El diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha afirmat que “no tenim por” en la defensa de la votació de la moció de la CUP i de Junts pel Sí mentre la ‘cupaire’ Anna Gabriel ha comparat l’Estat espanyol amb “un estat autoritari de dret”. La cambra ha debatut abans de la polèmica votació si s’havia de votar.

L’oposició ha carregat durament contra la decisió de la cambra. Eva Granados, del PSC, ha afirmat que “el que està a punt de passar en aquest Parlament situa aquesta cambra fora de la llei”.

Joan Coscubiela, de Catalunya si que es Pot, que “estan degradant el Parlament de Catalunya” i que tot és “fum, fum, fum”. Enric Millo, del PPC, ha afirmat que atempta no només contra “l’ordenament jurídic, sinó també contra la convivència social”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 Els Sietemachos, Cap i Casal, 07/04/2016 - 19:03

Quan recomenaven que posessim l'enganxina CAT a les matrícules dels cotxes volíen que ens fregíssin a multes mentre ells se les feien retirar. Aixó s'en diu donar exemple.

#13 Captain Spyder, Chez Fangue, 07/04/2016 - 18:56

Porten mesos i mesos defensant la desobediencia, pero nanus, quan veuen que perillen els calerons que cobren els "càrrecs", perden el cul per dir que s'ho han repensat. Si aixó no és cinisme, que ens ho expliquin. Colla de trinxeraires de tercera.

#12 Jordi B., L'H, 07/04/2016 - 18:40

És evident que davant la impugnació del govern espanyol, ai, volia dir del TC. Calia rebaixar-la lo just per seguir treballant, i que estiguin contents a Madrid.
Em sembla una bona decisió

#11 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 07/04/2016 - 17:50

"Desobedecer es muy divertido "- Antonio Baños_.


Y aún más con 6.000 euros mensuales en el bolsillo.

#10 joan, manresa, 07/04/2016 - 17:26

tinu.) tronats. No volem anti-sistemas per portar el Nostre País a un "caos" de convivencia....,Srs.de Junts pel Sí,façin treballar las seves neuronas,sortin al carrer i parlin amb la gent. A la CUP no els votarán ni las seves familias en una posible consulta.Si volen seguir axis.Consulta YA..