Publicitat
Política · 18 de Maig de 2017. 14:08h.

Junts pel Sí s'acosta als comuns per a un referèndum acordat

La CUP vota en contra de buscar un pacte amb l'Estat i l'aval de la Comissió de Venècia

Junts pel Sí s'acosta als comuns per a un referèndum acordat

Rabell, amb Puigdemont, en una foto d'arxiu

Junts pel Sí i Catalunya Sí Que És Pot han acordat que el Govern demani l'aval de la Comissió de Venècia de la UE per a la celebració del referèndum d'autodeterminació i que "reiteri al Govern espanyol la voluntat de celebrar aquest referèndum de manera pactada i acordada políticament amb el govern de l'Estat espanyol i d'acord amb les vies legals que existeixen en el marc constitucional espanyol".

El text insta el Govern a "disposar de l'assessorament, reconeixement i aval de la Comissió Europea per a la Democràcia a través del Dret (Comissió de Venècia) respecte a les condicions que hauria de complir la convocatòria del referèndum per reunir els requisits establerts en el Codi de bones pràctiques de la comissió de Venècia".

La CUP ha donat suport només dos dels punts del text després que les esmenes de la formació capitalista no han estat acceptades per la confluència. El diputat de la CUP, Benet Salellas, ha manifestat, en aquest sentit, que "si no volem el permís d'Espanya, tampoc volem el de Venècia".

Salellas ha criticat que "l'independentisme d'ordre i l'esquerra d'ordre, acaben trobant que només podem ser el que un Estat ens deixi ser". "És normal que a nosaltres, en aquest punt de trobada entre JxSí i CSQP, no ens trobareu", ha reblat.

Marta Rovira ha explicat que “el Govern té la voluntat de fer aquest referèndum de forma acordada amb l’Estat” i ha afegit que “si l’Estat no vol, continuarem treballant per fer-lo”. Tanmateix, ha advertit que “si l’Estat ens col·loca en l’escenari d’exercir la sobirania, no podem acceptar posar-nos condicions impossibles”.

Finalment, Coscubiela ha subratllat que "el reconeixement previ és un element per a trobar el reconeixement internacional davant la resistència de l'Estat espanyol i vèncer aquesta resistència implica la mobilització social i buscar el màxim nombre d'aliats".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , ELS COMUNS = UNIONISTAS SON BEN IGUALS NO JA DIFERENCIAS , 18/05/2017 - 21:19

GEMMA GALDÓN Es una de ELS COMUNS ,si tots pensen igual que ella QUINA BONA GENT SON ELS COMUNS NO Tenen cap diferenciaamb ELS UNIONISTAS = NACIONALISTES ESPANYOLS .JUNTS PEL SI ¿ FEU BÉ ESTA AMB ELS COMUNS?

#11 JC, Barcelona, 18/05/2017 - 19:09

La Comisión de Venecia ya se ha pronunciado en otras ocasiones. 1° Requisito: cumplir la Constitución, las leyes y las sentencias judiciales del Estado de Derecho.
Así que, si no van a seguir estas consignas, ¿para qué acuden?

#10 Follower, Bcn, 18/05/2017 - 18:52

Ahora los de JUNTSPEL 3% intentan CORROMPER als COMUNS.
No paran de comprar voluntades con nuestro dinero.

#9 willie, San Baudilio, 18/05/2017 - 18:46

Lo primero que les dirá la Comisión de Venecia es que un referéndum tiene que hacerse con arreglo a la legislación vigente. Lo segundo, que el gobierno tiene que mantener una posición neutral. Cualquiera de estas dos condiciones ya hace inviable un referéndum reconocido internacionalmente.

#8 Suggeriment, Triste Venezzia, 18/05/2017 - 18:03

Si van a Venecia que demanin al comissari Brunetti a veure si pot trobar en Mas, fa temps que no surt enlloc,