Publicitat
Política · 31 de Maig de 2016. 16:52h.

Junts pel Sí torna a cedir davant la CUP

Tramiten la Seguretat Social catalana sense tenir garantit el suport als Pressupostos

Junts pel Sí torna a cedir davant la CUP

Diputats de Junts pel Sí i la CUP presentant la proposició de llei

Junts pel Sí i la CUP han entrat aquest dimarts de manera conjunta al registre del Parlament la proposició de llei per crear l'Agència Catalana de Protecció Social, malgrat que els 'cupaires' mantenen l'esmena a la totalitat als Pressupostos. El diputat de JxSí,  Chakir El Homrani, ha afirmat que “de la mateixa manera que la llei que hem presentat avui és necessària per millorar la protecció social dels nostres ciutadans, els pressupostos són necessaris per avançar en el procés cap el nou Estat".

La llei entrada avui té com objectiu crear el projecte de Seguretat Social Catalana. Aquesta norma és la primera de les tres lleis de 'desconnexió' previstes per aquesta legislatura. D'aquesta manera, Junts pel Sí cedeix a les peticions de la CUP malgrat que diputats d'aquesta formació com Eulàlia Regulant hagin afirmat que “és irreversible el veto als Pressupostos mentre els mínims que hem demanat no es compleixin”.

El Homrani ha afegit que aquesta llei vol crear "l'Agència Catalana de Protecció Social: una agència pública, moderna, participada pels agents socials i econòmics, i amb un control parlamentari permanent”. “L'agència gestionarà tota la protecció social a Catalunya i està preparada per gestionar totes les competències que anem adquirint en el camí cap a la República, és a dir, és el bressol de la futura seguretat social catalana", ha reblat. 

La proposició de llei està recollida en una vintena de pàgines elaborades en el si d'una ponència conjunta del Parlament. Segons els ponents de la norma (tots de Junts pel Sí i de la CUP) és una llei que cap perfectament en l'actual ordenament autonòmic i que no envaeix competències de l'Estat, sinó que es limita a reordenar les que ja posseeix la Generalitat en matèria de previsió social i seguretat social.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Albert Escarré Puig, Barcelona, 02/06/2016 - 23:00

#14

No estrañarse, si ante las presiones de la CUP, Junts pel sí, se ponen de rodillas para lamer el ,,,, a los de la CUP

#13 Vicenç, Badalona, 01/06/2016 - 14:33

Al govern de la Generalitat, hi han molts caganers. El que ha passat al Barri de Gràcia ho demostra. Els Mossos han permés amb la seva actitud mes aviat pacífica, i amb el lliri a la má, una sèrie de incidents protagonitzats, per col·lectius antisistema, que sols volen la guerrilla urbana.

#13.1 Karhu, Bcn, 01/06/2016 - 14:59

Clar, nomes volen aixo, reivindicarse pel dret a una vivenda no entra en el mon ocupa. Suposo que tu ets dels partidaris que creus que la meitat del que produiras a la vida ha d'anar dirigit a cubrir el teu dret a una vivenda digne.

#12 PERO AQUI QUI CONY MANA ?, Barcelona, 01/06/2016 - 08:57

Cada dia esta mes clar

Esteu TOTS JUNTS a les mans de la COP

Aixi governar es molt facil
con tal que aprengueu a dir: "SI BOANA"

En sembla que no sou conciens del
PAPERAM QUE ESTEU FENT

#11 Joanv, Sabadell, 31/05/2016 - 22:27

Els de la cup no volen ser solidarid amb espanya, pero es pensen que nosaltres ho serem amb ells. Si algun dia som independents, el que no treballi no veura ni un duro amics ocupes.

#10 Karhu, Bcn, 31/05/2016 - 21:45

Clar, han cedit perque junts pel si no son indepes ni tenien en el seu programa crear estructuras d'estat, suposo que per aixo han cedit.