Publicitat
Política · 23 de Setembre de 2021. 14:46h.

Junts presenta una llei al Parlament al marge d'ERC

Per defensar les competències del CAC i la presència del català a les plataformes

Junts presenta una llei al Parlament al marge d'ERC

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat aquest dijous al migdia una proposició de llei perquè el Parlament aprovi d'urgència una nova llei de l'audiovisual de Catalunya. Ho ha fet després que es conegués que l'avantprojecte de llei de comunicació audiovisual que el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital enviarà al Consell de Ministres no recull un percentatge obligatori d'inversió en cinema o producció en català i buidi de competències el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

El text presentat contempla mesures que vetllaran per "promoure la producció audiovisual catalana i garantir una major oferta audiovisual en català als serveis a petició", "atribueix noves competències al CAC per protegir els ciutadans" i "protegeix la infància i l'adolescència i no permet que les TV, ràdios i plataformes puguin emetre continguts que incloguin pornografia, violència gratuïta i violència de gènere".

El líder de Junts al Parlament, Albert Batet, ha defensat que "davant l'última ofensiva del Govern espanyol contra el català, prenem la iniciativa". En aquest sentit, Batet ha fixat la defensa de la llengua com "una línia vermella de Junts per Catalunya".

"No deixarem la defensa de la llengua catalana en mans del Govern espanyol. Perquè els coneixem i perquè encara que ara hagi aturat la tramitació de la llei general de l'audiovisual i digui que vol negociar, nosaltres no ens fiem del PSOE", ha apuntat Batet en roda de premsa.

"Catalunya necessita un instrument normatiu d'àmbit català, com ja teníem, que reculli i incorpori les noves mesures previstes en la directiva europea. Si anem a remolc de l'Estat espanyol, no avancem com a país", ha sentenciat.

El registre es produeix dos dies després que el president del CAC, Roger Loppacher, reclamés la reactivació de la legislació pròpia sobre l'audiovisual que va decaure per les últimes eleccions. Loppacher va destacar que l'Estatut preveu que, si la Unió Europea aprova una legislació que substitueix una normativa bàsica, "la Generalitat pot adoptar la legislació de desenvolupament, que seria mitjançant la reforma de la llei audiovisual catalana", que és del 2005.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 23/09/2021 - 20:35

Junts presenta una ley en el Parlament! Otra, la enésima para defender el catalán. Para ver si la cosa echa a andar. Pero por mucho que los pasajeros pongan aplicadamente cara de velocidad la cosa no anda. Solo anda el dinero, hacia los privilegiados bolsillos de los preservadores de la llengua. Por eso otra.

#2 Jvcs, Barcelona, 23/09/2021 - 15:25

Son enemigos de la democracia , justo cuando pierden el control del cac , se busca volver a choricear el control y que siga la mafia , esto se llama en lenguaje claro dictadura bajo un barniz de proposiciones de leyes cuando les interesa , y por supuesto sin control legal alguno .
Toda esta mafia hay que combatirla via juzgados y carcel al saqueo !

#1 C, Vilassar de Mar, 23/09/2021 - 15:06

Els hi haurà costat trobar la finestreta del Registre. Després de 10 anys sense quasi utilitzar-la. Però tot sigui per la defensa del català, que es veu que Espanya vol enfonsar, fent no se sap què, com transferir totes les competències en educació. Com més la defensen, diria que pitjor diuen que està. No ho sé, fot 10 anys que no miro TV3.