Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2023. 14:00h.

Junts queda descol·locada amb els Pressupostos

ERC imposa la seva hegemonia en el camp sobiranista

Junts queda descol·locada amb els Pressupostos

Junts ha quedat descol·locada després del pacte d'ERC amb socialistes i comuns que ha servit per aprovar els pressupostos de la Generalitat. El partit de Puigdemont, Laura Borràs o Jordi Turull ha vist com els 32 diputats són prescindibles per als republicans.

Després d'assolir el pacte, des de Junts s'han afanyat a acusar ERC d'abandonar l'independentisme i apostar per un nou tripartit. El portaveu, Albert Batet, va parlar de "canvi de cicle a la política catalana". "Aragonès ha abandonat la majoria independentista", va afegir.

Per part seva, el secretari general, Jordi Turull, ja ha avançat que Junts votarà contra els Pressupostos si arriben a la cambra "tal i com estan", malgrat la invitació d'Aragonès a sumar-se a la seva aprovació.

Turull ha acusat el president català de donar prioritat a "estabilitzar el Govern espanyol". "Han canviat l'acord del 52% per l'acord d'estabilitat amb el PSOE", ha lamentat.

Per la seva banda, Pere Aragonès ha respost a les crítiques recordant que allò que Junts critica -el pacte d'ERC amb el PSC- és el que practiquen a la Diputació de Barcelona.

També ha recordat que els comptes rebutjats per Junts van ser elaborats pel conseller Jaume Giró, i que aquest va ser el primer a convidar el PSC a la seva aprovació.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Vicens, Breda, 02/02/2023 - 17:57

L extrema dreta catalana ja comença a esser historia.

#4 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 02/02/2023 - 17:53

Això de Junts no té precedents. Abandonar el poder per voluntat pròpia!

#3 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/02/2023 - 17:46

Junts ha quedado descolocada en Catalunya pero sigue colocada en Waterloo. Es que allí, en el Water...loo, hacen sus necesidades.
¡Puf, puf, puf....!

#2 Marc de Vich, Vich, 02/02/2023 - 16:59

Esta gente sin dinero ni argumentos, con toda la gente que tienen, que solo están por la pasta, no hay más historia ni cuentos chinos, la pasta en €, no la de comer, se van a deshacer como azucarillo, y ya empieza a ser hora, el mirar por encima de los hombros se ha acabado colonos occitanos y allegados, poneros a currar o de vuelta para casa

#1 Junts i separats, Barcelona, 02/02/2023 - 16:56

JuntsXlamaranya, amb l'última artimanya s'han quedat com el gallo de Morón sin plumas y cacareando