Publicitat
Política · 17 de Gener de 2022. 17:47h.

Junts salva Borràs

Artadi parla de "transparència" mentre l'Ara assegura que "han passat nou mesos" des que va demanar la informació

Junts salva Borràs

La portaveu i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha sortit aquest dilluns en defensa de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Artadi ha agraït la "renovació que s'està fent al Parlament i la feina de transparència que fins ara no s'estava fent, per poder avançar en termes de racionalitat i austeritat".

Tanmateix, el diari Ara ha publicat una editorial on es mostra crític amb la transparència al Parlament per aconseguir les dades de l'anomenada "llicència per edat". "Han passat nou mesos des que l'ARA va fer la primera petició oficial per tenir accés a la informació, i ha calgut que fins a dues vegades l'òrgan de transparència del Parlament donés la raó al diari perquè, finalment, hàgim obtingut totes les dades", explica el mitjà.

"Es veu que aquest obstruccionisme tenia una raó de ser: s'intentava amagar una situació de privilegi de què gaudeixen un seguit de treballadors públics, que cobren, òbviament, de l'erari públic", ha afegit el diari, que considera que "l'escàndol és doble: pel sistema de retribució en si i per l'intent d'obstaculitzar una investigació periodística".

Junts creu que l'arribada de Borràs a la presidència del Parlament suposa "un canvi radical". "La situació ara mateix és redreçar-ho de cara al futur, cosa que no havia fet cap president del Parlament fins ara", ha afirmat Artadi.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la seva banda, ha anunciat que "proposarem tenir un portal de transparència propi perquè precisament totes aquestes informacions ja siguin disponibles i no calguin gimcanes periodístiques".

També ha destacat que "vaig demanar de fer tot el possible per modificar" el règim especial, però ha puntualitzat que "cal una negociació col·lectiva perquè afecta els sous dels treballadors". Tot i això, ha dit que "a l'última Mesa de l'any es va regular el permís d'edat", tanmateix hi ha una pròrroga que fa que no afecti ni les 21 persones que ja estan en aquest règim ni les que ho van demanar l'any passat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 JOSEP , PUJA MOLT EL DEUTE PUBLIC , 18/01/2022 - 10:37

Laura Borràs Presidenta del Parlament Català . No es la unica culpable en todo esto , tambe u es Pere Aragones President del Govern Català ..ho algu pensa quel Parlament fa algu sense dir-li al seu President he .JXCAT I E.R.C. Son els dos culpables AIXO ES UNA VERGONYA ,aixo si es dir ENS ROBEN .No ja diners per Politicas Socials .

#4 Joan Ferrandis, Barcelona, 18/01/2022 - 00:12

Borràs solo ha tomado decisiones cuando vio venir el escándalo, y luego hablan de transparencia. En Catalunya los afectos al Régimen maman todos.

#3 JOSEP PAGÈS AVI DE CARDEDEU , EL PARLAMENT CATALÀ ENS ROBA , 17/01/2022 - 18:32

El Parlament Català , GASTA UNA FORTUNA DE DINER PUBLIC , AIXO SI ES DIU ROBA ALS CATALANS .Que necesiten Ajudas i el Govern Català no els i dona NO Ajuda a FAMILIAS CUAN LES TIRAR AL CARRER . Ara ja saben per que no ajuden a les FAMILIAS MES VULNERABLES . Ja que es gastan una fortuna a paga a los sullos he UNA VERGONYA PER CATALUNYA .

#2 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 17/01/2022 - 18:04

hasta el día que despierten.

No hay tanto milenial para mantener el chiringuito en pie y si aumenta la fiscalidad, se cargaran bastante tejido productivo de Pymes catalanas. Pero ellos erre que erre independència, todo paralizado hasta que explote la calle.

#1 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 17/01/2022 - 18:02

Yo veo requetequetemal con la socialdemocracia que nos gobierna, que no es democracia y lo social deja mucho, pero que mucho que desear.
Escándalo triple nada de doble: luego no hay dinero en base a prevendas que serán muy legales. El Estado del Bienestar hace aguas por todos los sitios y por más domesticada que se crean que tienen a la juventud