Política · 29 de Setembre de 2022. 20:23h.

Junts sotmet Aragonès a referèndum

Preguntaran a la militància si han de seguir al Govern

Junts sotmet Aragonès a referèndum

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha anunciat que presentaran una proposta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que l'haurà de respondre abanos del proper dilluns. Turull ha dit que l'Executiva del partit ha pres aquesta cord per "unanimitat".

Per la seva banda, Laura Borràs ha anunciat que el partit preguntarà a la militància sobre si el partit ha de continuar al Govern. Aquesta consulta se celebrará el proper 6 i 7 d'octubre.

“Hem aprovat per unanimitat fer arribar al president Aragonès la proposta amb concrecions, garanties i terminis per fer complir l’acord de govern: la unitat estratègica, la negociació sobre l’amnistia i l’autodeterminació i la coordinació a Madrid”, ha dit.

Turull ha dit que "volem una decisió rápida" per part d'Aragonès i ha exigit a ERC "concrecions I garanties". "No els hi direm les condicions perquè si volem negociar i ho volem fer bé no els hi pot arribar a través dels mitjans de comunicació", ha argumentat.

El dirigent de Junts ha reconegut que "no està decidit qui negociarà aquest cap de setmana, qui estigui més fresc per portar-ho a bon port". També ha apuntat que "no estem ni contents ni orgullosos de com hem arríbat fins aquí, però ens hem de concentrar per recuperar l'esperit de l'1 d'octubre".

"No proposarem cap altra persona per ocupar la vicepresidència i la conselleria de Polítiques Digitals i Territori. La lleialtat i la dedicació del vicepresident Puigneró al govern han estat inqüestionables”, ha assenyalat Borràs.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 bejota, BCN, 30/09/2022 - 20:59

LE PREGUNTE A PERE ARAGONÉS EN UNA PLAZA DE BARCELONA DESPUÉS DE SU" HOMILÍA"ANTIESPAÑOLA DELANTE DE MÁS DE CIEN PERSONAS EN CATALÁN :¿"HABRÍAN TENIDO COJ....DE HACER UN 1-O EN USA , CHINA O RUSIA?HUBO UN SILENCIA ABSOLUTO Y , CONSTE ,QUE LO DIJE BIEN ALTO.

#10 Un tractoriano, Tractoría, 30/09/2022 - 14:07

No hace falta esperar al 6 y 7 de Octubre, ya doy yo la respuesta. ¡Sí!. Ahora viene el frio y dentro del Gobern se está "muy calentito".

#9 El Sifoner, Era SECESIÓN no independencia, 30/09/2022 - 10:53

(...Laura Borràs ha anunciado que el partido preguntará a la militancia sobre si el partido debe continuar en el Govern)
Al final el famoso "mandato democrático" tan alegremente mencionado, se queda en lo que decidan sus 6.000 afiliados.
El resto de los votos, hasta los 568000, que les otorgaron su confianza, esos no les dieron mandato alguno.

#8 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 30/09/2022 - 00:54

Un altre referendum?.
Visca els referendums de cap de setmana.
Volem vutar oi nois, noies i noius

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 29/09/2022 - 23:03

A ver si va a ser de esos referèndums tipo CIP en què misteriosamente empatan a 1516 votos. Aunque molaría más empatar a 1714 votos y la borregada se lo tragaria igual.