Publicitat
Política · 15 de Gener de 2018. 09:46h.

JuntsxCat insinua que ignoraran els lletrats del Parlament

Jordi Turull qüestiona la "credibilitat legal" dels juristes de la cambra catalana

JuntsxCat insinua que ignoraran els lletrats del Parlament

El diputat electe de Junts per Catalunya, Jordi Turull, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha donat a entendre que ignoraran els lletrats del Parlament en cas que aquests dictin que Carles Puigdemont no pot exercir de president de la Generalitat des de Brussel·les. Turull ha posat en dubte "la credibilitat legal" dels juristes de la cambra catalana perquè el TC els va esmenar amb la reforma del reglament.

"Veurem amb quin argumentari ho diuen, però jo també vull recordar una cosa: quan vàrem promoure la reforma del reglament se'ns va dir absolutament de tot. Els lletrats hi van posar moltíssimes observacions. I no se n'ha parlat massa, però una de les coses que va passar mentre jo estava a la presó és que el Tribunal Constitucional va dir que la reforma del reglament era perfectament legal", ha recordat.

"Per tant, compte, perquè té tanta credibilitat legal el que pugui dir gent que no vol que Puigdemont sigui president com el que diguem nosaltres. Però hi ha una diferència que és important: a l'hora de sospesar, si hi ha una majoria de diputats que volen que Puigdemont segueixi sent el president això s'ha de tenir en compte. Que ningú vulgui guanyar allò que no ha guanyat a les eleccions amb una lectura restrictiva del reglament del Parlament", ha dit.

Turull, d'altra banda, ha reconegut que vol tornar a ser conseller de la Presidència, ha assegurat que es posaran d'acord amb ERC i ha sentenciat que l'independentisme és majoritari a Catalunya. "A la pregunta explícita de si estàs a favor de la independència o en contra hi ha molts més catalans que estan a favor que que en contra", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 contraataque, Barcelona, 16/01/2018 - 12:49

Que listo que es el "tortuguita".

#30 Sergio, Sant Cugat (Tabarnia), 15/01/2018 - 22:39

Y que el juez te haya retirado el pasaporte y no puedas salir de España... qué hemos hecho para merecer esto?? Llarena, por favor, retírale las medidas cautelares y que se pueda ir atpc!!

#29 Alejandro, Barcelona, 15/01/2018 - 21:33

Turull: Hay personas que, a pesar de ser puntuales, se les nota el retraso.

#27 Cansats, ja som tres milions!., Barna, 15/01/2018 - 17:25

Aquest home!. Què diu aquest?. Hauria de donar un pas al costat!.

#26 Raurell, Barcelona, 15/01/2018 - 16:40

¿No has aprendido nada en el trull, Turull?.