Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2019. 20:12h.

Juristes indepes denuncien Espanya a l'ONU

L'associació Drets i el col·lectiu Praga acusen l'Estat de “violència policial” l'1-O

Juristes indepes denuncien Espanya a l'ONU

Sergi Blázquez, president de Drets

L'associació Drets i el col·lectiu Praga, dues entitats de juristes independentistes, han denunciat l'Estat espanyol davant les Nacions Unides per “vulneració de drets fonamentals” i “violència policial” durant l'1-O. També exigeixen la “posada en llibertat immediata” dels líders independentistes en presó preventiva i la reforma de la coneguda com “llei mordassa”.

Les dues organitzacions de juristes han traslladat aquestes denuncies al pròxim Examen Periòdic Universal (EPU) sobre drets humans de l'ONU que haurà de passar Espanya a principis de 2020. L'associació Drets i el col·lectiu Praga acusa l'Estat per “la restricció dels drets de llibertat d’expressió, reunió, associació i lliure ideologia” que, segons la seva opinió, queda palesa amb la causa oberta per l'-O i “la situació de presó del presidents d’Òmnium i de l’ANC”.

També “la violència policial de l’1 d’octubre com a tracte inhumà i degradant a la població civil en vulneració dels seus drets individuals i col·lectius, així com la manca d’investigació dels fets per part de les autoritats espanyoles”. Les dues associacions afirmen que Espanya utilitza “els delictes d’odi per dissuadir els ciutadans de les crítiques i les protestes contra l’actuació policial en clara vulneració de la llibertat d’expressió”.

Finalment, han denunciat “el bloqueig per decisions judicials del normal funcionament de les institucions catalanes, així com la vulneració del dret a un judici just en les seves diverses vessants per les irregularitats comeses durant el judici del procés davant del Tribunal Suprem”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 K3nny, Bcn, 22/07/2019 - 16:13

Ja no saben que fer. Ho repeteixo i ho reitero tantes vegades que siguin necessàries: L'1 d'octubre es van vulnerar tots, absolutament tots els drets de nosaltres. Hem de demanar perdó al món pels idiotes que ens governen, això es fa a l'ONU.

#17 Risitas, Estremera, 21/07/2019 - 09:34

jajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja

#16 Chris, Lleida, 20/07/2019 - 22:36

Que pesats! si han hagut d'estudiar dret pel simple fet de trobar ocasions de fer aquestes collonades, el sentiment processista esta molt pitjor encara del què aparentava (que tampoc aparentava pintar gens bé la cosa).

#15 Cris, Barcelona , 20/07/2019 - 21:42

No se cansan de hacer el ridículo y que no les hagan ni caso. Cansinos es lo que son.

#14 M, Sabadell, 20/07/2019 - 11:55

Esta tropa de desquiciados se creen los salvadores de la patria, y como tales actúan con denuncias inverosímiles y patéticas.