Publicitat

Absolts els regidors de Badalona que van obrir el 12 d'octubre perquè són càrrecs electes

Justícia benèvola

Absolts els regidors de Badalona acusats de desobediència per haver obert l'Ajuntament el 12 d'Octubre del 2016, sent festiu i en contra de les resolucions que ho prohibien. La sentència, que s'acaba de fer pública, considera no culpables els regidors de Badalona Oriol Lladó i José Téllez, i els altres càrrecs jutjats la setmana passada.

La justificació de la jutge és que com a càrrecs públics no estan sotmesos a un calendari laboral i que poden exercir les seves funcions les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. La fiscalia demanava una inhabilitació de 15 mesos. La sentència es pot recòrrer ara davant l'Audiència de Barcelona.

Els sis representants municipals -Oriol Lladó (ERC), José Téllez (CUP), Agnès Rotger (ERC), Eulàlia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran (GB)- van obrir el vestíbul d'un edifici municipal i van atendre consultes ciutadanes sense fer cap tràmit.

La magistrada argumenta que els regidors van complir el mandat judicial perquè feia referència a treballadors públics i ells són càrrecs electes i, com a tals, no "estan sotmesos al calendari laboral". "Poden exercir les seves funcions representatives les 24 hores del dia 365 dies l'any, i entren a les dependències de l'Ajuntament qualsevol dia", afegeix.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Julio Loras Zaera, Tortosa, 12/09/2019 - 17:57

Benèvola, no. Justa. Els càrrecs electes no són treballadors públics, són representants de la ciutadania. I ho són les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Poden atendre els ciutadans en qualsevol moment i als llocs on desenvolupen la seua tasca, siga un ajuntament, una diputació, el Parlament, el Congreso o el Senado. És de pur sentit com

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 10/09/2019 - 19:56

Para que luego digan... si esto lo hacen en Turquía los 20 latigazos no se los quita ni Mahoma...

#2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 10/09/2019 - 19:02

Luego se extrañan que suba la delincuencia en Cataluña

#1 soloesmiopinon, Tabarnia, 10/09/2019 - 14:30

La juez indica en su escrito que "solo fue un gesto y que, en realidad, nadie trabajó". Vamos, como el resto del año.