Política · 22 de Desembre de 2020. 10:17h.

Justícia dóna per fet que els presos podran fer campanya

Ester Capella: "Tots hauran complert una quarta part de la condemna"

Justícia dóna per fet que els presos podran fer campanya

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha confirmat en una entrevista a La Vanguardia que els dirigents independetistes que compleixen condena a la presó podran fer campanya per a les eleccions al Parlament previstes per al pròxim 14 de febrer.

Capella ha manifestat que "podran fer campanya perquè tots hauran complert una quarta part de la condemna i tenen dret a sortir de permís". Tanmateix, ha dit que alguns durant el Nadal "romandran a la presó els que no tenen la quarta part de la condemna que permet tenir permisos: Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa".

La titular de Justícia ha explicat que nn el mes de gener les presons han de tornar a revisar el seu grau penitenciari: "El que faran les juntes de tractament és posar en la balança la resolució de Tribunal Suprem i també les raons per les que van acordar per unanimitat els tercers graus el 2 de juliol. I s'haurà de tenir en compte que tots a mitjan el proper febrer ja tindran complerta la quarta part de la condemna ".

Ester Capella rebat que el tercer grau sigui prematur com va resoldre el Tribunal Suprem perquè, segons ella, enlloc de la llei penitenciària diu quin temps s'ha d'estar a la presó per poder accedir a l'tercer grau "." Això és una condició no prevista en la llei i una interpretació que fa el Suprem. El tercer grau i el 100.2 són una manera de complir una sentència i no de buidar-la de contingut ", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Jesus Heredia Morales, Barcelona, 23/12/2020 - 10:57

Gracias a estos fiscales que hacen política de derechas en vez de impartir justicia, de parte de los independentistas catalanes, ya que estas actuaciones fiscales les reafirma en que tienen razón y derecho en pedir la independencia, y que tarde o temprano la conseguirán.

#12 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 22/12/2020 - 19:20

Pues les deseo que puedan hacer muchas otras campañas de elecciones al Parlament. Como presos, claro.

#11 Marcial, Santa Coloma, 22/12/2020 - 17:13

Qué solidarios apuntándose a la campaña ningún niño sin juguete. Conmueve

#10 Neferu, Barcelona, 22/12/2020 - 15:03

¿ Que podrán hacer campaña, dice la justicia? ¿ Y qué otra cosa es lo que están haciendo desde el mismo momento en que entraron a prisión? Salen en los medios disertando sobre lo machos que han sido, sobre que no se arrepienten, sobre que lo volverán a hacer, sobre que en España no hay libertad...Si esto no es hacer campaña..que me lo expliqu

#9 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 22/12/2020 - 14:57

Mira bien la fotografía, todos los que aparecen llevan años viviendo, y muy buen, de tú bolsillo