Publicitat
Política · 24 d'Abril de 2014. 17:29h.

Jutgen dos regidors de PxC per dir ‘terrorista’ a un membre de la CUP

El denunciant reclama que se’ls condemni per injúries i calúmnies

Jutgen dos regidors de PxC per dir ‘terrorista’ a un membre de la CUP

Una imatge del militant de la CUP amb la seva advocada

Els regidors August Armengol i Juan Manuel Carrasco, del partit Plataforma per Catalunya (PxC), han comparegut avui davant el Jutjat d’Instrucció número 6 del Vendrell per fer front a una denúncia per injúries i calúmnies presentada per Arkaitz Iza, membre de la CUP en aquesta ciutat.

Iza va denunciar els dos regidors el passat desembre perquè en un ple municipal es van dirigir a ell anomenant-lo ‘terrorista’ i ‘filoetarra’. Tant el jove de la CUP com la seva advocada han demanat que els dos regidors siguin condemnats a pagar multes de 400 i 450 euros per les injúries, a  més d’abonar 600 euros per responsabilitat civil. També volen que demanin públicament perdó al jove de la CUP al ple municipal.

Per la seva part, la defensa dels dos regidors ha admès que es van dirigir al jove en aquests termes però han negat que ho fessin pel seu origen basc ni tampoc amb voluntat d’injuriar. Segons el seu advocat, Jose Maria Ruiz, la reacció dels dos regidors va ser en resposta a les acusacions de ‘racistes’ i ‘feixistes’ que Iza els havia fet anteriorment.

Ruiz també ha explicat que el sentit etimològic de la paraula ‘terrorista’ es refereix a algú que «domina mitjançant el terror», sense necessitat que això comporti violència. Per l’advocat defensor, els regidors de PxC han de suportar aquest tipus de terror en el dia a dia al carrer per part d’organitzacions i partits com la CUP.

Els fets tractats al judici es remunten al ple municipal del passat mes de desembre, quan Arkaitz Iza va intervenir en el torn de preguntes del públic preguntant a l’alcalde, Martí Carnicer, pels elevats sous i retribucions que cobraven els membres de l’oposició, tots del partit PxC, "només per fer apologia del racisme".

Un cop acabat el ple, Carrasco i Armengol van retreure les paraules al noi i el van relacionar amb l’entorn d’ETA, dient-li ‘terrorista’ i ‘filoetarra’. Casualment Carrasco havia denunciat poc abans un membre de la CUP per haver dit que PxC era un partit ‘racista i feixista’, però la denúncia va ser arxivada pel jutge. El judici ha quedat vist per sentència i s’espera que en una setmana se'n conegui el resultat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Pep Guardiola, bcn, 25/04/2014 - 13:27

Todos sabemos que la CUP es batasuna en Cataluña ..... es como si un tío de batasuna de Mondradón pone una denuncia porque le digan que es proetarra ....es algo obvio

Un juez no debería ni admitir esa denuncia ...salvo que sea un juez cercano a la ultraizquierda

#6 Papaluna, Barcelona, 25/04/2014 - 11:01

M'haveu tornat a censurar. No anem be. Deia que hi han dues vares de medir: una en que les CUP i la púrria comunista que sí és filoetarra (com es veu amb la seva assistència i complicitat a actes a favor d'assassins bascs) poden titllar de feixista o nazi a adversaris ideològics; i al contrari no.

#5 Un altre, BCN, 25/04/2014 - 08:26

Si dius que ets terrorista, cal demostrar-ho. Es el mateix que quan els hi diuen feixistes, que cal demostrar-ho. No s'ha de parlar malament de ningú, i si estas a l'ajuntament es per fer feina, no per barallar-se com a la tv

#3 Carbajo la que me pongo debajo, Pere mata, 24/04/2014 - 19:55

PXC denunciara a Arkaitz Iza por apologia del terrorismo ante la audencia Nacional .

#2 Apurito, BCN, 24/04/2014 - 18:31

Un partido antisistema utilizando el sistema para defenderse... Hala! A reflexionar...

#2.1 Jordi, w34eg, 24/04/2014 - 20:41

I si enlloc d'anar x via legal haguessin actuat amb violència o des de fora el sistema tmb els criticaries

#2.2 Koan, Barcelona, 25/04/2014 - 15:32

Quan et fas dir antisistema, i dius que el sistema és dolent, i vols canviar-ho tot (el seu lema), és una gran contradicció utilitzar el sistema quan et convé. I en especial l'administració de justicia, que la critiquen constantment.