Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2021. 11:04h.

JxCat anima ERC a governar "en minoria"

Jordi Sánchez: "Si no arribem a un acord ja trobarem la manera de no anar a eleccions"

JxCat anima ERC a governar "en minoria"

El secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, ha encoratjat ERC a governar "en minoria" i ha obert formalment la porta a facilitar un govern d'ERC amb Junts fora del Govern. "No especularem amb eleccions; si volen, que governin en minoria" ha apuntat Sánchez en una entrevista publicada aquest diumenge a La Vanguardia, on ha deixat clar que "si no arribem a un acord, ja trobarem la manera de no anar a eleccions".

El dirigent de JxCat ha manifestat en l'entrevista que "de no arribar a un acord ja trobaríem la manera de no anar a eleccions. No és només una frase, vaig dir que no especularíem amb eleccions; si volen, que governin en minoria" ha dit. "No entrarem en un Govern a correcuita, sense discutir tot el que ha provocat alts i baixos. Això ja ho sabia ERC abans del ple d'investidura" ha indicat Sánchez.

El secretari general de la formació ha afirmat que "ERC no ha obtingut res" amb la seva política al Congrés en la qual ha donat suport a algunes mesures de l'Executiu de Pedro Sánchez. Jordi Sánchez ha recordat també que la taula de diàleg "només la volen 33 dels 74 diputats independentistes".

"Al Congrés, s'ha de disposar d'una majoria que estigui al servei de perseguir l'autodeterminació i l'amnistia. És necessària aquesta capacitat de coordinació per donar o retirar suports a Sánchez. ERC no ha obtingut res Quins resultats ha aconseguit amb la seva política al Congrés?" s'ha preguntat Sánchez. "Al meu parer, cap. S'ha de parlar de si convé donar suport al Govern socialista o no" ha manifestat el secretari general de Junts.

"La taula de diàleg només la volen 33 dels 74 diputats independentistes. Som molt crítics amb la taula de diàleg per la nul·la voluntat que Pedro Sánchez li doni un recorregut. Malgrat tot, serem lleials a aquesta taula, que no pot ser una comissió bilateral per parlar de gestió" ha reclamat.

"ERC els va votar l'estat d'alarma i no han estat capaços d'aconseguir mesures per evitar desnonaments. En el repartiment de fons de fa unes setmanes, d'11.000 milions a Catalunya se li van adjudicar 800 milions. No només cal gestionar la crisi econòmica i la pandèmia, és necessària incidència política" ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, bcn, 06/04/2021 - 21:00

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"
N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F
.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#15 David, Mataro, 05/04/2021 - 12:15

Si españa fuera como turquia, ¿un delincuente golpista podria dar ruedas de prensa y decidir un gobierno ?

#14 Facholin, Barcelona, 05/04/2021 - 10:05

Les empujan hacia el abismo...que listos son los del 3%.

#13 Masias , Mis posaderas , 05/04/2021 - 10:01

A este tal Sànchez ( con el rabillo para la izquierda ) como no valía ni para trabajar ni para estudiar su madre le dijo que se matriculara en un máster del Pruses

A pesar de que ha repetido todos los años y es el que más canas tiene de la clase, el tipo sigue viviendo de la paga de la Sra Genara a cuerpo de Rey.

#12 Yomismo, Sevilla, 05/04/2021 - 09:49

Iglesias tiene un pacto con ERC y Bildu para subir impuestos en Madrid que impondrá si es clave tras el 4M

https://okdiario.com/espana/iglesias-tiene-pacto-erc-bildu-subir-impuestos-madrid-que-impondra-si-clave-4m-7043034