Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2019. 09:26h.

JxCat demana la retirada de la Guàrdia Civil

També l'aministia, l'autodeterminació o la dimissió de la delegada del Govern espanyol

JxCat demana la retirada de la Guàrdia Civil

JxCat i Esquerra han presentat una proposta de resolució durant el Debat de Política General que reclama la retirada de Catalunya de la Guàrdia Civil. Asseguren que "s'han mostrat obertament com una policia de caràcter polític". De fet també demanen que s'aturin les operacions policials de l'Estat contra l'independentisme, que consideren arbitràries, i la "dimissió immediata" de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Les dues formacions del govern també volen que el Parlament reiteri el reconeixement del dret inalienable del poble de Catalunya a l'autodeterminació i la voluntat d'exercir-la amb plenitud. A més, aposten per mantenir la voluntat de diàleg amb el govern de Estat per acordar una solució política i donen suport al president Torra pel judici sobre els llaços.

Per últim, JxCat i ERC volen que el Parlament reprovi les declaracions de Lorena Roldán sobre el president Torra perquè "pretenen construir un fals relat de vio­lència del moviment independentista".

JxCat, ERC i també la CUP presenten una proposta de resolució conjunta en què demanen que el Parlament es comprometi a treballar per aconseguir la llibertat dels presos amb una amnistia, que la cambra es conjuri per liderar la resposta institucional a la sentència i que cridi a l'exercici del dret de mobilització per la via pacifica.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Per demanar, que no quedi, Barcelona, 26/09/2019 - 17:07

Olé, olé i olé torero, i potser encara s'ha quedat curt. No seria millor per a tots, viatjar cap a la vida real del dia a dia ?

#20 Andreu, Mataro, 26/09/2019 - 16:56

Perquè no es retira ell i viurem tots més tranquils.

#19 Cris, Barcelona , 26/09/2019 - 16:09

Losquieren sacar para campar a sus anchas y seguir haciendo ilegalidades en Cataluña. Es normal que les moleste la guardia civil.

#18 Cris, Barcelona , 26/09/2019 - 15:35

El mundo al revés. La mayoría de Catalanes nos sentimos más seguros sabiendo que está la guardia civil. Solo tiene que preocuparle que estén a los delincuentes

#17 Flanagan, En 18 meses nos vamos,da igual cuando lo leas, 26/09/2019 - 14:50

Que alguien les pregunte si también quieren unas pastitas para el café...