Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2019. 18:09h.

JxCat, ERC, PSC, Comuns i CUP rebutgen retornar els menas delinqüents

El PPC es queda sol al Parlament

JxCat, ERC, PSC, Comuns i CUP rebutgen retornar els menas delinqüents

Menors estrangers no acompanyats, en una imatge d'arxiu

El Parlament ha rebutjat diferents punts de la moció presentada pel PPC sobre els menors estrangers no acompanyats que proposava, entre altres coses, retornar al seu país d'origen els menas que hagin comès actes delictius.

s'han oposat al fet que "davant la comissió d'actes delictius per part de menors, dur a terme les gestions necessàries amb el Govern d'Espanya d'acord amb els convenis internacionals subscrits, per aconseguir el retorn als seus entorns familiars d'origen". Ciutadans s'ha abstingut i el PP ha estat l'únic grup que hi ha votat a favor.

Tampoc s'ha aprovat "posar en marxa un programa de retorn voluntari als seus entorns familiars d'origen" atès que, segons el PP, "la majoria de menors no acompanyats arriben de forma consensuada amb les seves famílies, i que aquestes solen estar identificades". Aquesta proposta s'ha tombat amb 76 vots en contra (JxCat, ERC, CatECP i CUP), 16 abstencions (PSC-Units) i 40 vots a favor (Cs i PPC).

Finalment, els grups també han rebutjat -75 en contra (JxCat, ERC, CatECP i CUP) i 56 vots a favor (Cs, PSC-Units i PPC)- "implementar les mesures de seguretat necessàries als entorns dels centres d'emergència on la presència de menors estrangers no acompanyats és més nombrosa per tal de garantir la seguretat tant dels veïns a l'entorn, com dels treballadors dels centres, i dels mateixos menors".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Juan Josué, Córdoba, 30/07/2019 - 11:20

A gaudir del votat !! Jajaja

#13 josep miquel, calella, 27/07/2019 - 17:39

Error del PP, per quedar-se sol, ja podien exigir el retorn de tots. Vinguin a Calella i informin-se de la situació a la zona propera al hotel que estan. Crean un ambient, junt amb altres de fora, de grups de desvagats que van amunt i avall i que acabarà per disuadir el poc que queda de turisme. Mal ambient o inseguritat, "no visit".

#12 Flanagan, Tabarnia City, 26/07/2019 - 16:03

No ha dicho ninguno de estos partidos que a los mas conflictivos los meten en sus casas? no fotis que no?

#11 Finsescoions, Blanes, 26/07/2019 - 11:13

Si la democràcia no és capaç de resoldre els problemes greus, atur, sanitat, educació, immigració, delinqüència, corrupció.....
Perquè vull la democràcia????

#10 Tirant, Bcn, 26/07/2019 - 10:45

Els interessa més captar-los per "ampliar la base social" del separatisme. Els detinguts de la "manada" de Manresa són magrebins i a casa seva (okupada) havien penjades diverses estelades ...