Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2019. 18:01h.

JxCat es passa pel folre el Parlament

Josep Costa diu que la moció per convocar eleccions és “joc brut”

JxCat es passa pel folre el Parlament

Josep Costa (foto: JxCat)

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha qualificat de “trampa” i “joc brut” la moció que ha aprovat aquest dijous la cambra catalana per instar el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar eleccions anticipades o sotmetre a una qüestió de confiança. Costa ha argumentat que “és una moció de censura encoberta”.

“No acceptarem que es creï una ficció que el Govern ha perdut la confiança en base a la usurpació de vots per part dels tribunals”, ha afirmat el dirigent de Junts per Catalunya. També ha acusat el PSC de no haver acceptat els resultats de les dues últimes eleccions catalans ni el resultat de l’1-O, perquè “no varen poder guanyar”.

Costa ha manifestat que “tampoc acceptarem el joc brut que pugui significar dir o fer el titular que aquest Govern ha perdut la confiança del Parlament, quan té el suport dels grups que li varen donar el vot afirmatiu en la investidura”.

La portaveu adjunta d’ERC, Anna Caula, també ha qualificat el text del PSC de “moció trampa”, alhora que ha indicat que si ha tirat endavant és perquè hi ha “companys diputats a la presó i a l’exili, que sessió rere sessió limita que aquest hemicicle sigui el reflex del que la societat va decidir el 21 de desembre”.

“Ens plantegen una moció de censura encoberta, ens proposen una qüestió de confiança, obviant que aquesta és una eina que només li pertoca utilitzar al president”, ha retret la portaveu dels republicans al PSC.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 gurguri, barcelona, 06/04/2019 - 19:09

COSTA es el prototipo de NACIONALISTA, quieren el beneficio propio y se creen superiores.El PATRIOTA quiere el bienestar de todos sus conciudadanos.

#17 botifler1914, Sinitaca, 05/04/2019 - 10:00

Este Sr. Cpsta es un hiperfentilado de libro, un hombrecillo gris al que la politica le ha puesto en un lugar que no le corresponde por luces, valía ni señorio. Mirenle la cara si lo creen.

#16 Fermin, Cornellà, 05/04/2019 - 09:24

Una gent que ha fet de la seva bandera electoral la desobediencia i l'incompliment de la llei, amb uns mestres que van arribar a exercir la sedició i la rebelió, ja es veia a venir que no complirien ni la voluntat del seu parlament. Ja es va oposar a l'ordre de treure els llaços, i venia de l'Estat, ara aqui aquest pocavergonya continuarà rient

#15 Didac, Barcelona, 05/04/2019 - 09:02

El tal Costa es un personatge especialitzat en manifestar en públic la seva amargor, frustració i mala educació. Ja ho va fer negant la salutació al rei, en la seva deplorable intervenció d'aquesta setmana al parlament i ara ensenyant la poteta de lazi, admirador de dictadures profundes com Venezuela. Aquest se li espera un negre esdevenidor

#14 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 05/04/2019 - 08:53

"ha acusado al PSC de no haber aceptado los resultados de las dos últimas elecciones catalanas.."

Últimas elecciones autonómicas antes del 1-O. Independentismo: 47%
Primeras elecciones autonómicas después del 1-O. Independentismo: 47%

Quienes no las acepta es el independentismo.