Publicitat
Política · 30 de Maig de 2019. 14:14h.

JxCat es queda sense grup propi a Madrid

Meritxell Batet: "No compleixen amb els requisits"

JxCat es queda sense grup propi a Madrid

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha anunciat que Junts per Catalunya no tindrà grup propi al Congrés després de la suspensió dels tres diputats presos, Rull, Turull i Sànchez, mentre que ERC sí que ho podrà fer sense Junqueras.

Meritxell Batet, que ha anunciat aquest dijous que s'han constituït els grups polítics a la cambra baixa, ha explicat que JxCat "no compleix amb els requisits exigits pel reglament per constituir grup parlamentari". La Mesa tampoc els ha acceptat la pròrroga que demananven per trobar partits que els cedissin diputats.

Batet ha argumentat que ja han tingut dos dies més dels reglamentaris i deixa JxCat al Grup Mixt i ha detacat que "hi ha hagut unanimitat" a la Mesa. "Els criteris són objectius, el compliment del reglament estricte de l'article 23, i no hi ha hagut discrepàncies", ha destacat.

La presidenta del Congrés, d'altra banda, ha donat per fet que Jordi Sànchez no podrà assistir a la ronda de contactes que el Rei Felip VI perquè no està en "condicions materials" de poder acudir a la reunió. "Està en presó preventiva i això depèn del poder judicial", ha destacat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Galba , Barcelona, 30/05/2019 - 23:01

Desde els temps de Quico Homs, sempre imprescindibles a Madrid. Chapeau, Mas.

#2 Marcel-li, Manresa, 30/05/2019 - 15:07

El vanitós i ufanós Mas Gavarró deu estar euforic veient com avança el seu llegat que amb tanta cura va començar fa uns anys, es va carregar una coalició, després va destruir un partit, no content amb això va escollir els seus hereus (avui tancadets i fugits) per rematar la divisió de la societat, sembrar la ineficacia i desapareixer de Madrid.

#1 botifler1914, vATERLÚ, 30/05/2019 - 14:24

Pobre Batet lo ha de estar pasando faltal.
¿Porque les has dado dos días mas de los reglamentarios?