Publicitat
Política · 11 de Gener de 2021. 11:28h.

JxCat fixa la independència en el 50%

Puigdemont insta a "desplegar-la" si se supera el percentatge a les eleccions

JxCat fixa la independència en el 50%

L'expresident de la Generalitat i cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, ha avalat "desplegar" la proclamació de la independència si les formacions independentistes superen el 50% dels vots en les eleccions del 14 de febrer. Puigdemont ha subratllat en una entrevista a Els matins de TV3 que serà la forma donar-li "sentit polític" a aquest resultat.

El "primer pas", segons Puigdemont, seria que "l'Estat espanyol s'assegués a acordar, en una taula de negociació, els termes d'un referèndum d'autodeterminació". Davant la previsible "negativa d'l'Estat", l'independentisme ha de tenir "una planificació per poder fer efectiu el que vam deixar pendent de fer a l'octubre de 2017", ha recalcat.

Llavors, hi va haver una "proclamació de la independència" però "no es va desplegar", atès que "l'Estat espanyol estava en una posició de màxima violència", però ara Puigdemont proposa "desplegar" si les forces independentistes aconsegueixen més de la meitat dels vots.

"Si nosaltres agafem la força electoral suficient, si fem la preparació suficient, si tenim la determinació suficient i vam aguantar la posició de manera suficient, que és una cosa que no vam fer a partir d'octubre de 2017, és evident que les conseqüències seran altres", ha destacat.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#44 a por Puchi, Barcelona, 12/01/2021 - 12:53

¿Cuándo vuelves cobarde ?

#43 Sinònims, Girona, 12/01/2021 - 10:55

-Desplegar: fotre el camp.
- Implementar: parlar per no dir res.
-Europa ens necessita: no ens foten puto cas.
-Nova república catalana: Menys que gelat de postre.
-Això va de democràcia: Ens apugem el sou.
-Estem treballant intensament: No fotem ni brot.

#42 Ojotuerto, Calafell.TAB, 12/01/2021 - 10:26

Sin problemas..... Tabarnia supera de largo ese 50% para separarse de Catalunya... Bye Bye Catalonia. Wellcome Tabarnia. Ganas tengo de vivir libre de la legalidad catalana. En Tabarnia no tenin Pujol. Sin el expolio fiscal de catalunya . Tabarnia sería una región rica y prospera, con futuro, como Madrid. Freedom for Tabarnia. Tabarnia resiteix.

#41 Soloesmiopinion, Tabarnia, 11/01/2021 - 23:23

Si un caso, vosotros ir desplegando la Repúbliqueta, que yo vengo un poco más tarde si eso, que ahora tengo mucho lío. Som collonuts!!!

#40 catalanoide, bcn, 11/01/2021 - 23:04

De Puigdemont...puigcherazo. Un delincuente dando lecciones de democracia.