Publicitat
Política · 4 de Maig de 2021. 17:59h.

JxCat i el PDECAt es volen escaquejar de la multa del Palau

El jutge estudia fer-los pagar el deute de CDC

JxCat i el PDECAt es volen escaquejar de la multa del Palau

L'Audiència de Barcelona ha obert una peça separada per decidir si JxCat i el PDECat han de pagar el deute de 6,6 milions que Convergència, ara en concurs de creditors, té amb el Palau de la Música.

CDC té embargades les seves seus per fer front a aquest deute, però la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i l'Associació Orfeó Catalunya ja van sol·licitar que en cas de no cobrir-se aquesta quantitat fossin JxCat i el PDECAT, hereves de CDC, qui responguessin. Fiscalia es va adherir a aquesta petició que ara l'Audiència també estima.

Els béns-immobles embargats a CDC estan peritats per un valor de 3,6 milions d'euros, una quantitat molt inferior a la que es deu, tal com apunta el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat.

No obstant això, tant JxCat com el PDECAT han deixat clar que no pensen afrontar aquest deute. Des de la formació de Puigdemont al·leguen que són "una formació diferent" que res té a veure amb CDC.

També el PDECAT es nega a cobrir aquest deute, al·legant que els actuals dirigents de la formació no tenien cap tipus de càrrec de responsabilitat en l'antiga Convergència.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Benet S., Barcelona, 05/05/2021 - 10:13

Els jutges han de ser severs i estrictes amb aquesta banda de delinquents i aplicar tots els procediments contemplats per aquests casos, talment com en el mon societari, exigir als representants legals del partit tota la responsabilitat i executar els embargs necessaris sobre el patrimoni personal fins que cobreixin l'import total del deute.