Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2020. 15:41h.

JxCat i ERC demanen torradores en català

Aproven una resolució que demana "intel·ligència artificial" en llengua catalana

JxCat i ERC demanen torradores en català

El Parlament ha aprovat una resolució que demana "fer de la intel·ligència artificial en català una eina d'aprenentatge i comunicació amb la finalitat d'estendre el coneixement de la llengua perquè el màxim nombre de persones adultes que viuen a Catalunya la puguin fer servir amb normalitat".

La mesura arriba mesos després d'un reportatge de TV3 on l'activista cultural, Àlex Hinojo, mostrava la seva preocupació pel fet que la majoria d'aparells elèctrics no incloguin l'opció del català.

"Vam començar a parlar amb la rentadora, amb la nevera, amb la màquina d'escalfar el pa. Li dius 'hola, posa-me'n unes torrades'. ¿I per què ho hem de fer en castellà això? Jo a la meva torradora li vull parlar en català. I que els meus fills entenguin que en les màquines també els podem parlar en català. Aquest és un dels reptes", expressava.

La resolució aprovada demana també "incorporar el català en el mercat dels assistents de veu, per garantir els drets dels ciutadans a ser atesos en la seva llengua en els sistemes automatitzats. Posar en marxa, a més, els projectes necessaris per millorar la qualitat i sostenibilitat de la prestació dels serveis públics digitals orientats a la ciutadania desenvolupant el servei de consultes lingüístiques de l'Optimot".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#31 VRaptor, Alicante, 20/09/2020 - 00:40

Se empieza hablando a las máquinas y terminas creyéndote que la independencia está al caer y el mundo nos mira. Será cosa de que hagan una encuesta entre las féminas a ver en que lengua quieren que les hablen los juguetes sexuales, porque si no lo hacen les pueden a acusar de machistas. No hay webs de hacer la propuesta parlamentaria. Tontos son

#30 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 20/09/2020 - 00:22

Recomiendo a estos indepes la tostadora y otros aparatos de la marca asiática ESTELKAT. Funcionan bien cuando se les habla en catalán y sueltan chirridos, chispas y humos malolientes cuando se les habla en español. De coña !! Están pensados para la República Puchitorrana.

#29 Figueras, Figueras, 19/09/2020 - 22:53

¿Y no será para suplir su 'inteligencia'?

#28 Pepe, Alacant, 19/09/2020 - 20:48

En vez de lloriquear tanto, que fabriquen una super tostadora que sólo entienda catalán, y una inteligencia artificial catalana, que deje pasmado a Silicon Valley.

#28.1 Tabarnés puro, Barcino, 20/09/2020 - 08:55

Propuesta incorrecta: la gracia es obligar a otros a hacer lo que tú no sabes o no estás dispuesto a hacer. De hecho el llamado catalanismo consiste en esto desde la noche de los tiempos.
Ya cualquier día a cualquier indocumentado se le ocurre proponer que piensen solitos... y que incluso que se pongan a trabajar.... ¿¿estamos locos?!?

#27 Breogantuy, Tabarnia, 19/09/2020 - 18:50

"Yo a mi tostadora quiero hablarle en catalan". ¿De verdad que no hay plazas libres en los psiquiátricos de Cataluña?