Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2018. 20:04h.

JxCat i ERC fan veure que desobeeixen

L’acord sobre els diputats processats preveu votar en contra de la suspensió, però que “deleguin” el vot

JxCat i ERC fan veure que desobeeixen

Roger Torrent, president del Parlament; i Josep Costa, vicepresident

Junts per Catalunya i ERC han presentat aquest dimecres l’acord sobre els diputats processats que se sotmetrà a votació en el ple del Parlament. La proposta acordada per les dues formacions es basa en dos punts: el primer, que la cambra catalana voti la suspensió dels diputats processats; i el segon, votar perquè puguin delegar el vot en un altre company del grup parlamentari.

Es preveu que el ple rebutgi suspendre els diputats encausats per l’1-O amb el vots de JxCat, Esquerra, Catalunya sí que es Pot i la CUP. Aquest punt diu: “acordar, si s'escau, per majoria absoluta dels membres del ple del Parlament, la suspensió dels drets i deures parlamentaris dels diputats Carles Puigdemont i Casamajó, Oriol Junqueras i Vies, Jordi Turull i Negre, Raül Romeva i Rueda, Josep Rull i Andreu, i Jordi Sànchez i Picanyol”.

El segon punt pactat fa referència a la fórmula per trobar una solució pràctica a la interlocutòria del jutge Pablo Llarena. En concret, aquest apartat estableix “acordar, si s'escau, que mentre duri la situació jurídica actual i no es resolguin els recursos presentats per les seves defenses, podran ser exercits pel membre del seu grup parlamentari que els interessats designin”.

El president del Parlament, Roger Torrent, lliurarà l'acord a la Comissió de l'Estatut dels Diputats aquest divendres perquè es voti al ple abans que comenci el debat de política general, el proper 2 d’octubre.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Carme, Barcelona, 27/09/2018 - 10:15

Només els preocupa conservar la cadira, que el ramat estigui ben disposat a obeirlos i anar passant el rasclet arreu on puguin arreplegar diners i prebendes, fent calaix perque saben que un dia o altre hauràn de flexionar les cames i posar-se dins el maleter d'un cotxe per fugir en una nit de fosca, seguint els seus admirats covards i covardes

#6 Aclaración, Barcelona, 27/09/2018 - 08:47

Para Bacterio y compañía: "COOOK, COK, COK, COOOOK, COKOK, COOOOK, COK, COK, COOOOOOOK "

#5 Galba, Bcn, 27/09/2018 - 05:53

Desobeir, plantar cara, ni un pas enredera... Aqui els teniu, ben acollonits. Volen fer la Republica però tenen als "seus" empresonats "por orden de la autoridad competente" i el senyoret Torrent i cia estan ben agafats a la cadira (mai havien guanyat tants diners) no fos que...

#4 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 26/09/2018 - 21:54

Ni un pas enrere, decían ufanos y "superbos", pero han hecho justo lo que sugería el malvado franqu1sta Llarena en su auto. La bajada de pantalones de Bacterio y resto de boyeros es para enmarcar. Luego vendrá el Sr BR a soltar su consigna y el platillo con su cortipega panoli. Y pretenderán que los tomemos en serio.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/09/2018 - 21:47

Pura comedia

Han pasat mes de 10 mesos des que el jutge LLarena va enchironar als nostres napoleonets i l´unic que ha fet es anar amb tota la recula de cortesans i afalagadors de la que sempre es fa acompanyar a resar amb ells i a despotricar d´aquell pais innombrable

Des d´aleshores no s´han atrevit a tirar ni un sol paper a terrra per si de