Publicitat
Política · 9 de Març de 2018. 20:00h.

JxCat i ERC no convencen la CUP

La formació antisistema troba insuficient la proposta per a “la construcció i la materialització republicana”

JxCat i ERC no convencen la CUP

Els quatre diputats de la CUP

La CUP ha afirmat que la proposta de Junts per Catalunya i ERC els ha traslladat aquest dijous és insuficient i té “mancances” en el full de ruta per materialitzar la República catalana. “No n'extraiem diferències de fons respecte la proposta que el nostre Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària van rebutjar el passat 3 de març”, ha assegurat la formació antisistema.

El partit anticapitalista ha subratllat que el document “continua tenint mancances importants i decisives en l'àmbit de la construcció i la materialització republicana, la concreció d'un procés constituent, i l'articulació de polítiques socials i econòmiques orientades a treure privilegis als sectors socials que encara en mantenen, per tal de garantir i ampliar drets socials, polítics i de tot tipus al conjunt de la població”.

En tot cas, la CUP portarà el text a la seva militància perquè “ha de tenir els espais corresponents per valorar la proposta rebuda i que aquests es convocaran respectant els tempos interns de la nostra organització”.

Els anticapitalistes també han destacat que els “tempos, debats i sobirania del Parlament de Catalunya no poden estar imposats ni condicionats pel govern de l'Estat espanyol ni pel Tribunal Constitucional, ni per cap altre òrgan polític o judicial que estan disposats a trepitjar la seva legalitat per impedir la materialització de la voluntat del poble de Catalunya”. 

La CUP “emplaça a les forces democràtiques i republicanes a respectar els mandats populars i tirar endavant amb els processos polítics independentment dels xantatges i condicionants de les institucions polítiques i judicials de l'Estat”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat