Publicitat
Política · 5 de Març de 2020. 21:00h.

JxCat i ERC voten en contra d'invertir el 2% en cultura

Amb l'abstenció dels Comuns

JxCat i ERC voten en contra d'invertir el 2% en cultura

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han rebutjat aquest dijous dedicar com a mínim el 2% del pressupost del Govern al Departament de Cultura per al 2020 i el 2021. El punt, que forma part d'una moció sobre cultura a Catalunya presentada per Ciutadans, ha quedat rebutjat per 63 vots en contra (JxCat i ERC) i les vuit abstencions dels Comuns. El punt ha obtingut 61 vots a favor de Ciutadans, PSC, CUP, PPC i un diputat de JxCat.

El Parlament va aprovar el passat dia 13 de febrer part d'una moció del PSC en què "constata la insuficiència del Pressupost" de la Conselleria de Cultura pel 2020 per fer front als reptes del sector cultural català malgrat que JxCat i ERC també van votar en contra del punt. Tot i que els dos partits que formen part del Govern van rebutjar el punt, la iniciativa va prosperar amb el vot a favor de la resta de partits.

JxCat i ERC, en aquella votació, també es van abstenir en el punt en el qual constatava "l'enorme distància que hi ha en inversió cultural a Catalunya" en comparació amb altres països de l'entorn, mentre que la resta de partits va votar a favor -excepte un diputat de JxCat i un d'ERC-, que van votar en contra.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , LA CULTURA ES MALGASTAR DINERS PUBLICS PER UNES POCAS PERSONES RICAS , LA CULTURA RETALLA EL , 06/03/2020 - 19:36

Qui volgui Cultura CINES , TEATRE , MUSEOS , BIBLIOTECAS , SALAS DE ESPECTACULOS ,7 PISTES DE ESQUI PUBLICAS . Tot es paga en din ers publics Pero es un LUXE Que nomes disfruten els Rics LA CULTURA ES UN LUXE Per distreure als rics PAGAR LA CULTURA Resta diners a les Politicas Socials ALS HOSPITALS I Educació publica .

#6 Flanagan, Tabarnia City, 06/03/2020 - 19:02

Lógico, si invierten en cultura se les cae la trampa del procés,mejor todos tontos detrás de la zanahoria.

#5 Didac B., Barcelona, 06/03/2020 - 16:36

Les mans dels corruptes son molt llargues i han estat preparades per tergiversar amb mentides i enganys el ramat. Els diners que han malversat tenen un destí més insurrecte, clientelar, i en l'apartat de les embaixades hi ha veritables bosses de diners per capricis, col.locar amiguets, familiars i conspirar a diari i mantenir fugitius i advocats

#4 Galba, Barcelona, 06/03/2020 - 06:17

Cultura? Què collons s'han pensat? Mira que si els babaus que ens recolzen es posessin a pensar per el seu compte... Fins aqui podiem arribar!

#2 FRAN BCN, Bcn, 06/03/2020 - 00:37

Com sempre, un tret al peu...