Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2018. 19:06h.

JxCat no aconsegueix ni reprovar el Rei

Els Comuns hi voten en contra

JxCat no aconsegueix ni reprovar el Rei

El ple del Parlament ha rebutjat reprovar Felip VI i demanar l'abolició de la monarquia, en el debat de política general que s'ha dut a terme aquest dimarts a la tarda. L'empat en la votació ha evitat que la proposta tirés endavant després de l'absència dels vots de Carles Puigdemont, dels dirigents de JxCat empresonats i del vot contrari dels Comuns.

CatECP ha argumentat que el seu vot contrari era per la unilateralitat de tota la proposta de resolució, no pel fet de demanar la reprovació de Felip VI i l'abolició de la monarquia.

La proposta de resolució ha obtingut 65 vots a favor de JxCat, ERC i la CUP i 65 vots en contra de Cs, PSC-Units, CatECP i PPC, essent els vots insuficients perquè la proposta de resolució prosperés.

El text sotmès a votació "condemna l'aval i l'arenga que, en aquell discurs, va oferir a la violència policial contra les catalanes i els catalans que volien exercir el seu dret de vot i que van ser víctimes d'aquella violència intolerable". L'escrit també manifestava la "persecució per motius polítics de centenars de persones" i recorda l'"existència d'una majoria àmplia de catalans contraris a la monarquia".

A més d’aquesta proposta de resolució de Junts per Catalunya transaccionada amb la CUP, el Parlament n’ha rebutjat altres presentades per Esquerra i Junts per Catalunya:

Propostes de resolució d’ERC rebutjades:

- Núm. 2: Treball.
- Núm. 5: Fiscalitat i lluita contra el frau fiscal.

Propostes de JxCat rebutjades:

- Núm 11: Polítiques digitals
- Núm 12: Administració i funció pública
- Núm 15: Habitatge

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Veciana, Barcelona, 09/10/2018 - 20:16

JAJAJAJAJAJAJAAAAAA...