Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2018. 18:39h.

JxCat presenta en solitari una proposta per investir Puigdemont

Junts per Catalunya registra al Parlament una proposició de llei per permetre la via telemàtica

JxCat presenta en solitari una proposta per investir Puigdemont

Carles Puigdemont

Junts per Catalunya ha registrat aquest divendres al Parlament una proposta per modificar la llei de la Presidència amb l’objectiu de permetre la investidura a distància. JxCat ha sol·licitat que la tramitació de la proposició sigui per lectura única, amb caràcter d’urgència i que es formalitzi en un ple en un termini màxim de dues setmanes. D’aquesta manera, la formació no renuncia a investir Carles Puigdemont de forma telemàtica des de Brussel·les.

El grup parlamentari ha registrat la iniciativa en solitari i sense arribar a un acord amb Esquerra sobre la investidura, malgrat que les converses entre JxCat i ERC continuen per assolir un acord global de govern. Els republicans ja han manifestat que volen una investidura que no puig ser recorreguda i anul·lada judicialment.

“En cas d'absència, malaltia o impediment del candidat o candidata en el moment de presentar el programa de govern i sol·licitar la confiança del Ple del Parlament, aquest podrà autoritzar, per majoria absoluta, la celebració del debat d'investidura sense la presència o sense la intervenció del candidat o candidata” assegura la proposició de llei.

La iniciativa sol·licita que “la presentació del programa i la sol·licitud de confiança de la cambra es podrà fer per escrit o per qualsevol altre mitjà previst en el Reglament”. D’altra banda, Junts per Catalunya demana que “tots els òrgans col·legiats” es puguin constituir i adoptar acords “tant de forma presencial com a distància”.

Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#12 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 10/02/2018 - 03:00

"Julià D'Assange @Casfetera

Con el paso del tiempo y las consecuencias de sus propias decisiones, se está convirtiendo en un personaje de tragicomedia, un lunático encerrado en su mansión de Waterloo, escupiendo su odio a diario, llamando fascistas a todos y hablando solo."


Clinicament descriptiu

#11 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 10/02/2018 - 02:40

Que se n´ha fet dels cassolaires ?

Algu ho sap ? Quina nova malifeta estaran rumiant ara ?

#10 Tabarnia is not Catalunya, Osetia del sur, 10/02/2018 - 01:31

Y el pobre Junqueras hará suyos los versos de Fray Luis de León:
...y mientras miserablemente
se están los otros abrazando,
ansiosos del peligroso mando,
tendido yo a la sombra
estoy cantando

#9 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 10/02/2018 - 01:20

Vuelve Puigdemont !!

https://www.youtube.com/watch?v=Xn0ezlxOjuY

#8 Bordejet, Gaborone, 09/02/2018 - 23:08

El Fuigdemoni és del CNI perquè si no no s´entén jajajaaa.