Publicitat
Política · 26 de Març de 2021. 15:58h.

JxCat refreda l'acord amb ERC

Batet demana a Aragonès que renunciï al segon debat d’investidura

JxCat refreda l'acord amb ERC

El portaveu de JxCat, Albert Batet, en el seu discurs, ha demanat a Pere Aragonès que “renunciï a la segona votació d’investidura fins que hi hagi un acord entre els 74 diputats independentistes”.

També ha remarcat que “per primera vegada hem assolit el 52% del vot independentista, tenim 72 diputats. Per tant, el resultat del 14-F és una oportunitat que no podem desaprofitar”. Batet ha reivindicat la “voluntat majoritària del poble de Catalunya”.

“Aquesta és la legislatura del 52%, son el 52% per avançar junts cap a la independència”, ha dit, a més d’argumentar que “necessitem un bon acord, per fer un bon Govern de quatre anys, fort i estable. No volem un acord per una investidura, sinó per una legislatura”. “El 52% ha de tenir conseqüències polítiques”, ha remarcat.

El dirigent ha reconegut que entre els partits independentistes “regna el desconcert, el recel i la desconfiança”. “Hem aprés la lliçó”, ha assegurat. Tot i això ha advertit ERC que “seria incomprensible que una part de l’independentisme invalidés el referèndum de l’1 d’Octubre”.

Batet, que ha assegurat que “més de 3.000 persones pateixen la repressió de l’Estat”, ha assegurat que “sabem quines cartes hem de jugar per guanyar la partida” i aconseguir la independència.

També ha reivindicat la figura de Carles Puigdemont i ha apuntat que “totes les victòries que hem aconseguit en els darrers tres anys porten el segell de l’exili”. “Per això defensem el Consell per a la República”, ha dit.

El portaveu, que ha fet una crida a establir mesures per poder “viure plenament en català”, ha afirmat igualment que “l’Estat espanyol és hostil a la prosperitat de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Ojotuerto, Calafell.TAB, 27/03/2021 - 12:48

Ya somos terceros En el reparto de ayudas, detrás de Canarias y Andalucia. Pronto los Primeros. Esto de la investidura es una pelea en la cola de las Ayudas Caritas Europeas. Lo de Puigdemont en Bruselas con su suplicatorio no debe ayudar. A pedir a europa nada por su cuenta. Mucho asesor/a pendiente de llevarse algo a la barriga.

#7 Marcial, Santa Coloma, 26/03/2021 - 21:24

A qué esperan para montar el circo? vamos, no nos pueden dejar sin trapecistas, payasos, tragasables, leones, la elefanta o el niñobarbas. El niñobarbas, que gracioso el chiquitín, como lo achucha con la trompa.

#6 BEJOTA, bcn, 26/03/2021 - 21:15

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma human, 26/03/2021 - 19:14

Tan be que anaven amb la Maripau, mossen Ballarin i el Filiprim quan l´Antiga Casa Pujol no tenia veleitats colpistes i nomes es dedicava al saqueig

Quins temps els de l´oasi de Pujol sense G.Sivil ni Fis Anticorrupcio obstinades en exterminarlos i celebraven amb joioses xocolatades al Pati dels Tarongers les onomastiques del patriarca del cártel

#4 llorens, vallfogona de balaguer, 26/03/2021 - 18:46

el referendum de 1 doctubre es una pantomima