Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2019. 18:00h.

JxCat salva Buch malgrat les crítiques internes

Laura Borràs va criticar "els excessos policials inadmissibles"

JxCat salva Buch malgrat les crítiques internes

Junts per Catalunya ha rebutjat aquest dimarts el punt de la moció de la CUP en què reclamava "cessar" el conseller d'Interior Miquel Buch pel paper dels Mossos d'Esquadra durant les protestes per la sentència del procés malgrat les crítiques públiques d'alguns dirigents del partit a la gestió del cos. El partit també ha rebutjat alguns punts crítics amb la policia catalana, com ara que els Mossos no han seguit criteris de "proporcionalitat" o el que reclamaven "la dissolució dels antiavalots" del cos policial.

El vot contrari dels neoconvergents contrasta amb el posicionament crític que van adoptar importants dirigents de JxCat durant la setmana de protestes que es van iniciar després de la sentència contra els dirigents independentistes i que van acabar amb greus aldarulls.

La candidata de JxCat per Barcelona, Laura Borràs, va criticar els "excessos policials inadmissibles" dels Mossos i va reclamar "tallar-los d'arrel". "No podem protestar contra la repressió de l'Estat i no tallar de soca-rel la nostra" va dir en un discurs després d'una reunió de candidats de JxCat.

El número 4 de Junts per Catalunya per Barcelona el 10-N, Jaume Alonso-Cuevillas, va afirmar que el president de la Generalitat, Quim Torra, "havia de cessar" el conseller d'Interior, Miquel Buch, després de les actuacions policials d'aquells dies. "Els Mossos eren un cos de prestigi i s'està perdent per l'actitud d'alguns agents" va afirmar Cuevillas en una entrevista a Ràdio4. El candidat de JxCat al Senat, Roger Español, també va demanar la dimissió de Buch.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va exigir al conseller Buch que "s'iniciïn immediatament totes les investigacions" sobre l'actuació de la policia durant aquells dies per tal que "s'obrin expedients i depurin les responsabilitats" corresponents.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat