Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2019. 21:51h.

JxCat s’oposava a la pujada d’impostos

Assegurava que “les obligacions tributàries e?s clarament preferible a un augment d’impostos”

JxCat s’oposava a la pujada d’impostos

Eduard Pujol

Junts per Catalunya s’oposava a un increment dels impostos en el programa electoral amb el que van presentar-se als comicis catalans del 21 de desembre de 2017. La formació afirmava que “un millor compliment de les obligacions tributàries e?s clarament preferible a un augment d’impostos”. “Aquest e?s el camí”, asseverava JxCat.

Ara, en canvi, el partit ha hagut d’acceptar un acord de Pressupostos amb Catalunya en Comú que inclou augmentar l’IRPF a les rendes superiors als 90.000 euros i l’impost de successions i crear noves taxes mediambientals. El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, intentava justificar el pacte argumentant és “un exercici de realisme”.

“Sóm un govern de coalició, sóm un govern amb socis que s’han d’entendre a banda, i que s’han entès”, va ressaltar. Pujol va esgrimir, per altra banda, que “estem molt satisfets d’haver empès perquè les rendes baixes respirin una mica i perquè la pressió sobre aquestes rendes no sigui tan asfixiant com ara”.

En tot cas, el portaveu de JxCat va reconèixer que el tribut de successions “ens genera major incomoditat”, perquè “continua sent un impost que ens planteja dubtes”. Respecte l’increment del tram de l’IRPF per a les rendes superiors als 90.000 euros, Pujol també va admetre que “tant de bo haguéssim pogut mantenir i defensar les posicions que portàvem en el últim programa electoral”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat