Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2018. 19:56h.

JxCat veu una “extralimitació” del TC impedir la investidura de Puigdemont

Junts per Catalunya assegura que el recurs del Govern espanyol és un “abús de dret”

JxCat veu una “extralimitació” del TC impedir la investidura de Puigdemont

Eduard Pujol i Elsa Artadi

Junts per Catalunya ha presentat aquest dilluns les al·legacions davant el Tribunal Constitucional contra el recurs que va interposar el Govern espanyol contra el debat d’investidura de Carles Puigdemont. JxCat afirma que l’alt tribunal incorreria en “una extralimitació de l’exercici de la funció de control de constitucionalitat” si admetés a tràmit el recurs del Govern espanyol.

“La intervenció del Tribunal implicaria tant com entrar a fiscalitzar l'expressió d'una voluntat política que, com a tal, com la mateixa jurisprudència constitucional ha reconegut, és lliure i pot tenir qualsevol contingut”, ha argumentat el grup parlamentari.

JxCat també es fa seu el dictamen del Consell d’Estat per assenyalar que “es tracta d’una impugnació preventiva, fonamentada en situacions hipotètiques i basada en meres presumpcions que vulnera l’article 23 de la Constitució”. També al·leguen que no existeixen “causes inelegibilitat” del candidat proposat, Carles Puigdemont.

Junts per Catalunya, a més, assegura que el recurs contra la investidura de Puigdemont és un “abús de dret per part del president del Govern de l’Estat”, perquè “incorre en una manifesta desviació de poder en utilitzar aquest privilegi processal per a finalitats preventives i alienes a l'objecte propi del control de constitucionalitat”.

“S’ha produït aquest abús per l'ús improcedent i clarament desproporcionat de la impugnació al constitucional i del mecanisme suspensiu, i amb això s'ha incorregut en una manifesta desviació de poder”, assegura l’escrit que el grup parlamentari ha presentat davant el TC.

Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic, 13/02/2018 - 12:30

Estos habitantes de la 13 rue del Percebe no pueden pretender que se les tome en serio. Y menos, viajando a Bruselas en patinete...

#10 Galba, Bcn, 13/02/2018 - 05:05

Mucho burlarse de la Constitución, mucha mofa, muchas fotos con sus resoluciones colgadas de la pared, mucho "ni un pas enrera", mucho ciscarse en las leyes, y desde hace un tiempo no dejan de apelar a la Leyes y a la Constitución. Curioso y coherente.

#9 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 13/02/2018 - 02:23

Tothom s´ha fotut un tip de riure amb aquest pobre home perque creu que les forces del mal identificades perTV3 el persegueixen en patinet pels carres de Barsalona pero ningu ha dit res sobre la denuncia que ha fet la Bea Talegon sobre la conspiracio judeo-botiflera que Twitter España ha inciat contra ella

Ella tambe te dret a que algu li faci cas

#8 Mari Hachi, Tortosa, 12/02/2018 - 22:01

gran prestigio, su gran profesionalidad, su gran honestidad, heredadas por los sucesores de aquellos que dejaron su piel, su pelo quedándose calvos y calvas por Cat. Anda y que más. O nos lo tomamos a guasa, Nicolsa, o bien cogemos un cabreo que no lo tapa por no estar a la venta una XXXXL de pareo.

#7 Mari Hachi, Tortosa, 12/02/2018 - 21:59

La formación bressol de JxCat cabe decir que NUNCA abusó ni del derecho ni del revés, porque perseguía el bien común. Es coña, suena a guasa gaditana, que teniendo las sedes embargadas, saltarse la ley no sea un abuso de derecho o el derecho del abuso. Además ellos, los de JxCat gozan de una credibilidad en la totalidad de círculos consultados,